Οι πρωτοβουλίες της Ανυπότακτης Αθήνας συνεχίζονται

Φωτογραφία

Μ ε σταθερό βηματισμό τόσο ως προς τη συγκρότηση όσο και ως προς την εξωστρέφεια της συνεχίζει η δημοτική κίνηση Ανυπότακτη Αθήνα και μέσα στον Φεβρουάριο.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θάνος Λυκουργιάς

Την Κυριακή 3/2 πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της δημοτικής κίνησης, μακράν η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, με συμμετοχή από όλα τα κοινοτικά διαμερίσματα και με πολύ έντονη της παρουσία νεολαίων. Στην ημερήσια διάταξη της συνέλευσης, συζητήθηκαν η πολιτική φυσιογνωμία μας και οι προσπάθειες για διεύρυνση ή ακόμα και για κοινό κατέβασμα των δυνάμεων της Αριστεράς και ως δεύτερο θέμα οι πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα.
Όπως προέκυψε από την συζήτηση – αλλά και από την καταγραφή των μέχρι σήμερα πεπραγμένων μας -, η κίνηση φιλοδοξεί και ταυτόχρονα έχει διαμορφώσει εχέγγυα ώστε να μπορεί να διεκδικήσει τον ρόλο «αντιπαραδείγματος» στην μαγική εικόνα που παρουσιάζουν οι κύριοι διεκδικητές του Δήμου. Ακούγοντας κανείς τις ομιλίες του Μπακογιάννη, του Γερουλάνου και του Ηλιόπουλου –και ξεχνώντας από ποια κόμματα προέρχονται και την αντίστοιχη πολιτική τους όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στο Δήμο όσο και κεντρικά– θα μπορούσε να πιστέψει ότι όποιος και αν νικήσει, την επόμενη μέρα η Αθήνα θα αποκτήσει αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες, οι άνθρωποι με αναπηρία θα έχουν πρόσβαση σε κάθε υπηρεσία και δημόσιο χώρο,  οι πολίτες θα έχουν λόγο σε μια Αθήνα φιλική προς εκείνους , χωρίς κανέναν αποκλεισμό κλπ.  Εμείς αντίθετα, έχουμε αναδείξει, με αμιγώς κινηματικά χαρακτηριστικά όλα τα παραπάνω (airbnb, υποβάθμιση στις κοινωνικές υπηρεσίες και αποκλεισμοί, ιδιωτικοποιήσεις κλπ) και συνεπώς, ο στόχος είναι η αποδόμηση της εικόνας των παραπάνω και η συσπείρωση αγωνιστών/στριών της Αριστεράς και των κινημάτων, ώστε η αντιπαράθεση μαζί τους να αποκτήσει τη μεγαλύτερη δυνατή γείωση. Σε αυτή την κατεύθυνση και με αυτό το υπόβαθρο, το κείμενο καλέσματος μας σε όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς για κοινή δράση αλλά και ενωτική έκφραση στις εκλογές έχει ανοίξει την σχετική συζήτηση, αν και δεν υπάρχει κάποια πιο συγκεκριμένη δέσμευση. Τέλος, σε σχέση με την εκπροσώπηση μας –καθώς οι εκλογές πλησιάζουν– εντός του μήνα θα καταλήξουμε στο συγκεκριμένο πρόσωπο, έχοντας θέσει ως κριτήριο να πρόκειται για άνθρωπο με χαρακτηριστικά που να αντιστοιχούν στη φυσιογνωμία και την μέχρι τώρα δράση μας (αν δεν προκύψει κάποιο ενωτικό κατέβασμα). Στο τέλος της διαδικασίας, κόψαμε για πρώτη φορά την πίττα μας, φιλοδοξώντας να έρθουν πολλές ακόμα στα επόμενα χρόνια.
Σε σχέση με το από δω και μπρος, ο σχεδιασμός είναι επίσης πλούσιος. Θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωσή μας με θέμα την πραγματική δημοκρατία στο Δήμο. Σε αυτήν θα εξετάσουμε τι προβλέπει ο Κλεισθένης και γιατί οι «επί το δημοκρατικότερο» προβλέψεις του είναι απλές προφάσεις, όπως και το τι διεκδικούμε ώστε η δημοκρατία να γειώνεται κοινωνικά και να αντικατοπτρίζει τις ζωές μας. Επίσης, θα βγει το δεύτερο τεύχος από το εφημεριδάκι μας (με θέματα την παραπάνω εκδήλωση, όπως και τη μάχη ενάντια στο σεξισμό εν όψει 8 Μάρτη) και σχεδιάζουμε πλήθος εξορμήσεων. Τέλος, επειδή όλα αυτά έχουν και οικονομικό κόστος, οργανώνουμε πάρτι την 1η Μάρτη, στο οποίο σας περιμένουμε όλες και όλους!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία