Εκλογές στην ΕΙΝΑΠ 26 Φλεβάρη: Ψηφίζουμε-στηρίζουμε Ενωτικό Κινήμα για την Ανατροπή

Φωτογραφία

Τ ο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή μαζικό ενωτικό σχήμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που απαρτίζεται από την ΑΡΣΙ (Αριστερή Συνεργασία Ιατρών), το Νυστέρι, την ΡΕΙ (Ριζοσπαστική Ενότητα Ιατρών) και ανεξάρτητες/τους συναδέλφισσες/φους, συμμετέχει στις εκλογές για την ΕΙΝΑΠ που θα διεξαχθούν σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά στις 26 Φλεβάρη.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Το μήνυμα για την ανάγκη ενωτικής αντίστασης και ανατροπής της μνημονιακής  πολιτικής της κυβέρνησης και της  νεοφιλελεύθερης αντιπολίτευσης, καθώς και του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού που τη στηρίζει πρέπει να είναι ακόμα πιο  ισχυρό και σε αυτές τις εκλογές.
Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι ιδιαίτερα οι επικουρικοί  και οι ειδικευόμενοι γιατροί πρέπει να γυρίσουν την πλάτη  στην κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - και στην κυβερνητική παράταξη Μέτωπο που την στηρίζει ανοιχτά- γιατί εφαρμόζει στην πράξη δεξιά μνημονιακή πολιτική, ενισχύει τη ρουσφετολογική πολιτική μέσα από την ομηρία των επικουρικών γιατρών, την απογοήτευση και τη φυγή στο εξωτερικό για τους νέους ειδικευόμενους, την απομάκρυνση από τη συλλογική πάλη και διεκδίκηση και απαξιώνει τις αριστερές ιδέες.
Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να  αποδυναμώσουν την παράταξη της ΔΗΚΝΙ που πρόσκειται στη νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά ΝΔ των Μητσοτάκη -Γεωργιάδη  που υποστηρίζει ανοιχτά και φανατικά τα συμφέροντα του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου στην υγεία, την πολιτική των περικοπών και των μνημονίων.
Κι αυτό πρέπει να το κάνουν όχι με την αποχή αλλά με τη μαζική συμμετοχή  στις εκλογές και  τη  στήριξη στο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή για να δώσουν  νέα ώθηση και  δύναμη για  αγώνες κόντρα στα μνημόνια, τα ματωμένα πλεονάσματα και στα επιχειρηματικά συμφέροντα στην υγεία και την κοινωνία. 
Για να ενισχυθεί η πολιτική της ενωτικής ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς  της ανυπακοής και  της αντίστασης, για να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις την επόμενη ημέρα των εκλογών  για ένα μαχητικό μαζικό κίνημα μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τις γενικές συνελεύσεις και το συντονισμό τους, ικανό να συγκρουστεί και να ανατρέψει τα μέτρα της  αντεργατικής πολιτικής.
Διεκδικούμε:
Δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία για κάθε κάτοικο της χώρας, για κάθε άνεργο, ανασφάλιστο και μετανάστη. Κοινός αγώνας σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές για ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση  στην υγεία για όλους
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία. Κατάργηση του θεσμού των επικουρικών, των  εκτάκτων και όλων των μορφών της ελαστικής και ενοικιαζόμενης εργασίας. Καμία απόλυση επικουρικού γιατρού και και συμβασιούχου στα νοσοκομεία.  Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Να  προκηρυχτούν όλες οι κενές θέσεις των γιατρών στο βαθμό του επιμελητή Β. 
Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με καθολική ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα κέντρα υγείας, να αναπληρωθούν τώρα οι χιλιάδες απολύσεις από το νόμο Γεωργιάδη.
Αυξήσεις στους μισθούς, τα ωρομίσθια των εφημεριών, τις συντάξεις και τα επιδόματα 
Ανθρώπινα ωράρια με  μείωση του εργάσιμου χρόνου χωρίς μείωση αποδοχών και δικαιωμάτων. Το  δικαίωμα στο ρεπό μετά από ενεργή εφημερία να διεκδικηθεί και να κατοχυρωθεί παντού. Πραγματικό 48ωρο με πρωινό τακτικό ωράριο 6ωρο – 5θήμερο – 30ωρο και μία εφημερία την εβδομάδα με ρεπό μετά την εφημερία.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου
Μέτρα για την ενίσχυση της γυναίκας συναδέλφου που εκτός από τα επιστημονικά και εργασιακά καθήκοντα αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις ελλέίψεις κοινωνικών δομών στήριξης για να φροντίσουν  οικογένεια και σπίτι. Όχι στον σεξισμό και τις διακρίσεις στο χώρο δουλειάς
Συντασσόμαστε με το λαϊκό αντιπολεμικό κίνημα. Καταγγέλλουμε τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και  την απόλυτη πρόσδεση της Ελλάδας στις επιβουλές του Τραμπ και  του ΝΑΤΟ. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας-ΕΕ.
Απαιτούμε  την απόλυτη καταδίκη των φασιστών- δολοφόνων της Χρυσής Αυγής

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ-ΕΣ της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΑΤΡΩΝ
με το ψηφοδέλτιο του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή
Καραβάς Αντώνης του Ιωάννη, Ειδικός Παθολόγος, Γ.Ν. Αθήνας
Μπέλτσιος Μιχάλης του Γεωργίου,Ορθοπεδικός, Θριάσιο
Οταπασίδου Ρούλα του Στέφανου, Καρδιολόγος, Οφθαλμιατρείο
Τοσονίδου Δέσποινα του Θεόφιλου, Ακτινοδιαγνώστρια, Ασκληπιείο Βούλας
Τσερωτάς Παναγιώτης του Νικολάου, Ακτινοδιαγνωστής, Ευαγγελισμός
Φαράντος Χαράλαμπος του Ιωάννη, Χειρουργός, Γ.Ν. Αθήνας
Φόρτης Θανάσης του Αναστασίου, Ειδικός Παθολόγος, Ασκληπιείο Βούλας
Χαμόδρακα Ευτυχία του Σταύρου, Καρδιολόγος, Ασκληπιείο Βούλας

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία