Μια νέα δημοτική κίνηση με παρελθόν αγώνων στη γειτονιά

Φωτογραφία

Στην έγκριση της εκλογικής της διακήρυξης και στην εκλογή επικεφαλής, μέσα από μια μαζική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 27/2, προχώρησε η αριστερή δημοτική κίνηση «Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Σπύρος Αντωνίου

Σε μια πλούσια συζήτηση, όπου αναδείχθηκαν μια σειρά ζητημάτων και προγραμματικών αιχμών, τα μέλη της κίνησης κατέληξαν στο κείμενο της διακήρυξης, που μαζί με τις όποιες τελικές αλλαγές θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση-συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 13/3:
«Συνεχίζουμε να επιμένουμε στην ανάγκη ενότητας των ριζοσπαστικών Αριστερών δυνάμεων και συλλογικοτήτων, των ανένταχτων αγωνιστών/στριών, με έμφαση στις δημοκρατικές συλλογικές διεργασίες οργάνωσης διαλόγου και κοινής κινηματικής και πολιτικής δράσης.
Ενάντια σε κάθε μορφής ανάθεση. Έχουμε αποδείξει ότι στόχο μας δεν αποτελεί η διεκδίκηση θώκων και εξουσίας, αλλά ο αγώνας και η διεκδίκηση με συλλογικές θέσεις και προτάσεις για την επίτευξη κατακτήσεων, που θα καλυτερεύσουν τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας ενάντια στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών.
Με ισχυρή πεποίθηση ότι το μέλλον και η καθημερινότητά μας αλλάζουν με συλλογική δράση, με αυτοοργάνωση, με συμμετοχή και με αλληλεγγύη(…)».
Στην ίδια συνέλευση, αποφασίστηκε ομόφωνα να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου για τη μάχη στις 26 Μάη, ο Χρίστος Τουλιάτος, βιβλιοϋπάλληλος, ενεργός στα τοπικά κινήματα και αγωνιστής της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα κοινής αποδοχής, ενός νέου ανθρώπου που προέρχεται από το κίνημα, αντιπροσωπευτική ενός δημοτικού σχήματος που λειτουργεί συλλογικά,  δημοκρατικά και «από τα κάτω», με αριστερό-ριζοσπαστικό λόγο και διεκδικητικό πολιτικό πλαίσιο που συνδέει τα τοπικά ζητήματα, τους καθημερινούς αγώνες και τις ανάγκες των κατοίκων με τις κεντρικές ρήξεις που απαιτούνται. Επίσης, αποφασίστηκε και το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα της παράταξης: «Ενωτικά και Ριζοσπαστικά, Να κερδίσουμε ξανά την πόλη μας!». 
Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της κίνησης για μια σειρά θέματα (επιπτώσεις από τα έργα του Μετρό, κτήμα Ζωγράφου κ.ά.), με ανακοινώσεις και εξωστρεφείς δράσεις ενημέρωσης, ενώ το νέο δημοτικό σχήμα καλεί και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις την 8 Μάρτη-Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας, μαζί με άλλες φεμινιστικές συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις και σωματεία. 
Τέλος, στις 15/3, στις 8μμ (αίθουσα συλλόγου Ιλισός) η «Ζωγράφου-Ανυπότακτη Πόλη» διοργανώνει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης, με φαγητό, ζωντανή μουσική και λαχειοφόρο. Σας περιμένουμε!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία