Νέα από τις σχολές

Νέα από τις σχολές

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

ΤΕΙ Αθήνας
Με τις νέες συγχωνεύσεις που έφερε το ΠαΔΑ, εκτός από το θέμα των αναλώσιμων και των υλικών που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε κάθε χρόνο για να μπορούν να πραγματοποιηθούν πολλά μαθήματα, τα υπεράριθμα εργαστήρια τα οποία θεωρητικοποιούνται λόγω της αδυναμίας να γίνει σωστά το μάθημα με τόσα άτομα και τις δομές εστιών που δεν επαρκούν για όλους-ες, δεν έφερε κάτι καλό για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους του ιδρύματος. Αντίθετα, όξυνε τα προβλήματα αυτά, καθώς μείωσε τη χρηματοδότηση σχεδόν στο μισό, απέλυσε κι άλλους καθηγητές και άφησε φοιτητές και εργαζόμενους στον αέρα. Ως φοιτητές-τριες έχουμε το καθήκον και την ανάγκη να τεθούμε ενάντια σ’ αυτή την επίθεση. Αυτή η πάλη δεν είναι μια πάλη που θα δοθεί αποκλειστικά μέσα από τις φοιτητικές εκλογές που έρχονται σε λίγες μέρες. Οι εκλογές όμως είναι μια ευκαιρία να δυναμώσει ο συσχετισμός της Αριστεράς μέσα στα ΔΣ, να έχουμε πιο ενεργούς συλλόγους, να βγαίνουν γενικές συνελεύσεις και να δίνουμε μάχες για τις διεκδικήσεις μας. Ως ΑΡΕΝ επιμένουμε στο μετωπικό κατέβασμα της Αριστεράς απέναντι στις συστημικές δυνάμεις της ΔΑΠ και τις ΠΑΣΠ. Έχουμε χρέος να βγούμε δυνατοί από τη μάχη αυτή.
Φιλοσοφική Αθήνας
Με μετωπικούς βηματισμούς θα κινηθούν και φέτος οι δυνάμεις της ΑΡΕΝ και των ΕΑΑΚ για τέταρτη συνεχή χρονιά στις φοιτητικές εκλογές. Η απόφαση πάρθηκε μέσω κοινής διαδικασίας, στην οποία δόθηκε το πράσινο φως για τη μετωπική συμπόρευση. Δυστυχώς, η φετινή εκλογική κάθοδος δεν αποτελεί το αποκορύφωμα μιας κινηματικής χρονιάς για τη φιλοσοφική σε σύγκριση με πέρσι. Εντούτοις τα επίδικα παραμένουν (διάσπαση ΦΠΨ, απόσπαση παιδαγωγικής επάρκειας, προσοντολόγιο κλπ) και δημιουργούν αυξημένα καθήκοντα για τις αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις την επόμενη μέρα. Στοίχημα είναι τα αιτήματα σχολής να συνδεθούν με την αντίσταση συνολικά στη φιλελεύθερη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και εντέλει στις πολιτικές των μνημονίων, που δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την επίτευξή της.
Νομική Αθήνας
Για μια ακόμη χρονιά, στη Νομική της Αθήνας η ΑΡΕΝ μαζί με τη ΡΑΠαΝ ΣΑΦΝ (ΕΑΑΚ) και το ΑΡΔΙΝ επιδιώκουν από κοινού να σταθούν απέναντι στη συστημική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η Νομική πρωτοστάτησε στα μετωπικά κατεβάσματα της Αριστεράς τα προηγούμενα χρόνια, πετυχαίνοντας σημαντικά αποτελέσματα, καθώς ορισμένες χρονιές έχασε την πρώτη θέση για μόλις λίγες ψήφους. Έτσι και φέτος τα αριστερά σχήματα της σχολής από κοινού προσπαθούν να δώσουν ζωντανό και κινηματικό χαρακτήρα στις εκλογές, τονίζοντας ότι, παρά την κινηματική ύφεση, τίποτα δεν έχει χαθεί. Το διήμερο 28 και 29 Μαρτίου πραγματοποίησαν κοινό φεστιβάλ αριστερών σχημάτων ΝΟΠΕ για τέταρτη συνεχή χρονιά, το οποίο περιλάμβανε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, προβολές, μεταναστευτικές κουζίνες και ρεμπέτικο γλέντι. Στις εκλογές της 10ης Απρίλη καλούν σε ενίσχυση της Αριστερής Ανατρεπτικής Συνεργασίας σε μια κατεύθυνση ρήξης με τις πολιτικές που τσακίζουν το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία