Το RProject πάει camping

Φωτογραφία

Resist! Reclaim! Revolt!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Χρήστος Σταυρακάκης

Α ντίσταση, διεκδίκηση, εξέγερση! Με αυτό το μότο διοργανώνεται φέτος το camping resist.reclaim.revolt, υπό την «αιγίδα» του rproject.gr, από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, στην παραλία Μονολίθι της Πρέβεζας. Το camping αυτό θέλει και ευελπιστεί να είναι ανοικτό σε αγωνιστές και αγωνίστριες της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων, με πλούσιες πολιτικές συζητήσεις, μια πρόταση για συλλογικές  –και οικονομικές– διακοπές, απαραίτητες για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας.
Πολιτικές συζητήσεις
Πολιτικό camping χωρίς πολιτικές συζητήσεις προφανώς δεν γίνεται! Ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητήσουμε φέτος στο camping θα αφορά το φεμινιστικό κίνημα και τους αγώνες των γυναικών ενάντια στην έμφυλη βία και στη σεξιστική καταπίεση. Τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ένα νέο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα που ξαναβάζει στη δημόσια συζήτηση τα δικαιώματα των γυναικών –αλλά και της LGBT κοινότητας. Οι βιασμοί που ολοένα αυξάνονται, οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα για τον ορισμό του βιασμού, οι γυναικοκτονίες, τα περιστατικά σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο δρόμο και στη δουλειά είναι μερικά από τα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει το γυναικείο κίνημα το επόμενο διάστημα, συνεχίζοντας τις φετινές δυναμικές κινητοποιήσεις.
Το δεύτερο κεντρικό ζήτημα συζήτησης αφορά τη διεθνή πάλη ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή. Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων απειλεί πραγματικά την ανθρωπότητα και ο αγώνας ενάντια στην κλιματική αλλαγή είναι ζωτικής σημασίας στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό. Επιπλέον, οι επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα να δώσει κυριολεκτικά γη και ύδωρ σε μεγάλες εξορυκτικές εταιρείες έχουν αντιμετωπίσει τις δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο, στη Χαλκιδική και αλλού, αποδεικνύοντας ότι οι αντιστάσεις απέναντι στη νεοφιλελεύθερη επέλαση υπάρχουν ακόμα και δεν σκύβουν το κεφάλι.
Πέρα από αυτά τα δύο κεντρικά θέματα, θα υπάρχει μία σειρά από workshop αφιερωμένα στο ρεύμα του επαναστατικού μαρξισμού και του διεθνισμού. Σε μία συγκυρία όπου τόσο η Αριστερά όσο και οι κοινωνικοί αγώνες βρίσκονται σε σχετική υποχώρηση, η επιμονή στην επαναστατική στρατηγική για την ανατροπή του καπιταλισμού, την κεντρικότητα του ρόλου της εργατικής τάξης, την απαραίτητη διεθνιστική πολιτική, είναι απαραίτητα εργαλεία για κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια της Αριστεράς. Φυσικά θα υπάρχουν και workshops για το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, καθώς και βιβλιοπαρουσιάσεις.
Ψυχαγωγία και συλλογικές διακοπές
Πέρα από τις πολιτικές συζητήσεις, κατά τη διάρκεια του camping θα υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα και άλλων δραστηριοτήτων, όπως θερινό σινεμά, παιχνίδια στην παραλία, επιτραπέζια, θεατρικά, συναυλία, τα οποία σύντομα θα ανακοινωθούν αναλυτικά. Επίσης, θα πάμε εκδρομή στον ποταμό Αχέροντα και θα κάνουμε ιστορικούς περιπάτους σε χωριά με πλούσια ιστορία αντίστασης την περίοδο της κατοχής.
Καθημερινά, στο χώρο του κάμπινγκ θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα (υπό τις οδηγίες έμπειρων συντρόφων/ισσών με εξαιρετικά μαγειρικά ταλέντα) και μπαρ, όπου θα μπορούμε να προμηθευόμαστε ό,τι χρειαζόμαστε σε χαμηλές τιμές και στη λειτουργία των οποίων συμβάλλουμε όσοι και όσες συμμετέχουμε στο κάμπινγκ. Καθημερινά θα λειτουργεί επίσης και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Red Marks, για τα καλοκαιρινά αναγνώσματά μας.
Και επειδή οι περισσότεροι/ες από εμάς είτε σπουδάζουμε, είτε σπουδάζουμε και δουλεύουμε ταυτόχρονα, είτε δουλεύουμε με ελαστικές σχέσεις εργασίας, είτε είμαστε σε ένα διαρκές επαγγελματικό κυνήγι, θέλουμε οι διακοπές μας να είναι οικονομικές, αλλά και ποιοτικές, προκειμένου να μην επιβαρυνθούμε υπέρμετρα και παράλληλα να περάσουμε όμορφα, γι’ αυτό το συνολικό οικονομικό πακέτο θα είναι φθηνό και προσιτό για όλους και όλες.

Πληροφορίες: 
2103306286 / info@rproject.gr

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία