Υποχρεωτική 7ήμερη εργασία στο δημόσιο διέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι μόνο πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη η 7ήμερη εργασία.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη έσπευσε να εφαρμόσει το μέτρο, ξεκινώντας από το δημόσιο και συγκεκριμένα από τον ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης). Από τώρα ηχεί στα αυτιά μας η μελλοντική δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, αν βρεθεί στη θέση του πρωθυπουργού: «Είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω τη ρύθμιση για την 7ήμερη εργασία που ψήφισε δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάη του 2019. Το κράτος οφείλει να έχει συνέπεια και συνέχεια».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι λοιπόν αυτή που με τροπολογία της στο νομοσχέδιο των 120 δόσεων προβλέπει τη σύσταση «Ομάδων Εργασίας» από εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, που θα εργάζονται υποχρεωτικά ακόμη και τις Κυριακές, για να εκδώσουν εκκρεμείς συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων. Είναι δεδομένο ότι η Διεύθυνση Συντάξεων, όπως και τα αντίστοιχα γραφεία του ΕΦΚΑ, υπολειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν αιτήσεις συνταξιοδότησεις που μπορεί να είναι σε εκκρεμότητα από τη σύσταση του ΕΦΚΑ τον Γενάρη του 2017, δηλαδή εδώ και 2,5 χρόνια. Το φάρμακο που μας ετοιμάζουν, για να λύσουν το πρόβλημα αυτό, τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μητσοτάκης, είναι η 7ήμερη εργασία.
Πρόκειται για 7ήμερη εργασία με υποχρεωτική και αποκλειστική συμμετοχή των υπαλλήλων στις ομάδες αυτές και με υπερωριακή απασχόληση που μπορεί να γίνεται την Κυριακή και τις εξαιρέσιμες αργίες. Έτσι ο ΕΦΚΑ, εκτός από εργαλείο για τη μείωση των συντάξεων και την 
περικοπή των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, γίνεται και εργαλείο εφαρμογής της 7ήμερης εργασίας στο δημόσιο για αρχή. Είναι μάλιστα η τρίτη φορά που κάποια μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει την 7ήμερη εργασία στο δημόσιο, αντί να προσλάβει προσωπικό. Είχαν προηγηθεί οι προσπάθειες στον ΟΠΕΚΑ και στον ΟΑΕΔ.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία