Όχι στην επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής

Συγκέντρωση στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Σ υγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο Ζάππειο το Δυτικό Μέτωπο, στη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής και του Περιφερειακού Συμβουλίου (7μμ). Οι φορείς και οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας διαμαρτύρονται για την κοροϊδία που ζουν εδώ και χρόνια με το κλείσιμο του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ Φυλής (προέκταση του παλιότερου ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων). Κοροϊδία που συνεχίστηκε, παρά τα αντίθετα λεγόμενα από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που είχε και την πλειοψηφία στην περιφέρεια.
Μάλιστα το θράσος της παράταξης Δούρου ήταν τέτοιο, που λίγες μέρες πριν τελειώσει η θητεία της, πραγματοποίησε με πραξικοπηματικό τρόπο συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 1 Αυγούστου (συνεδρίαση που είχε αναβληθεί την προηγούμενη υπό το βάρος των κινητοποιήσεων εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής) και με την οποία αποφάσισε επέκταση του εγκλήματος σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών της Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας, που διαπράττεται με τη συνέχιση της λειτουργίας και την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και βέβαια την κερδοφορία των εργολάβων. Μια απόφαση που ανοίγει το δρόμο στη νέα διοίκηση του Πατούλη και στην κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρήσει σε ΣΔΙΤ με ιδιώτες για τη δημιουργία νέων εργοστασίων καύσης απορριμμάτων, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμά τους στον ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων) Φυλής.
Σχέδια που δεν έκρυψε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο ΧΥΤΑ Φυλής ο υπουργός Ενέργειας Σ. Χατζηδάκης, όπου δήλωσε στα ΜΜΕ ότι χρειάζεται ριζοσπαστική λύση στο πρόβλημα και ότι «αυτή η λύση πρέπει να συνδέεται είτε με τη λεγόμενη Γ΄ Φάση του ΧΥΤΑ, είτε με κάποια άλλη ιδέα. Σίγουρα όμως η όποια σφαιρική λύση δοθεί, πρέπει να συνδυαστεί και με μονάδες σύγχρονης ολοκληρωμένης επεξεργασίας απορριμμάτων, που βρίσκονται εδώ και καιρό στα χαρτιά (ΣΔΙΤ κλπ.)». Η μάχη για δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων, που δεν θα καταστρέφει το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων όλης της Αττικής, ξεκινάει από τη συγκέντρωση της Πέμπτης 29 Αυγούστου και χρειάζεται να δοθεί από όλους τους κατοίκους και τις παρατάξεις της Αριστεράς στην Αττική.

Κατηγορία