Νέα από τις σχολές

Νέα από τις σχολές

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

ΑΣΟΕΕ
Στην ΑΣΟΕΕ ο φοιτητικός σύλλογος μετά από 5 χρόνια κατάφερε να συνεδριάσει και να πάρει απόφαση. Το ενωτικό αγωνιστικό πλαίσιο (ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ) ήταν αυτό που υπερψηφίστηκε. Το πλαίσιο συμπεριελάμβανε μία ημέρα κατάληψης της σχολής, καθώς και μια μέρα δράσης υπέρ του ασύλου με διάφορες εκδηλώσεις όπως προβολή ταινίας, συζητήσεις, ρεμπέτικο γλέντι, που έδωσαν στη σχολή ζωντάνια, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο πως η υπεράσπιση και η επανανοηματοδότηση του ασύλου περνάει μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και την επανοικειοποίηση των σχολών από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Την Τετάρτη 23/10 έχει καλεστεί νέα γενική συνέλευση, η τρίτη κατά σειρά, σε μια προσπάθεια κλιμάκωσης του αγώνα.
Νομική Αθήνας
Έπειτα από ένα χρόνο κινηματικής αδράνειας και αδυναμίας να βγουν Γ. Σ. στο Φ.Σ. Νομικής, η φετινή χρονιά ξεκινά με μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Μετά την πρώτη αγωνιστική απόφαση για μονοήμερη κατάληψη της σχολής, η δεύτερη ακόμη μαζικότερη γενική συνέλευση ήρθε να αποφασίσει το διήμερο αυτή τη φορά κλείσιμο της σχολής, ως απάντηση στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που φέρνει η Κυβέρνηση. Στη συνέλευση έκανε την εμφάνισή του το πρώτο μπλοκ αντικατάληψης, που επεδίωξε να αμαυρώσει τη διαδικασία τόσο κατά τη διάρκειά της (συνεχείς αλληλοεπικαλυπτόμενες ερωτήσεις σε ομιλητές των αριστερών σχημάτων, ειρωνείες, κλπ), όσο και μετά (ανώνυμο συκοφαντικά δημοσίευμα στην «Καθημερινή» περί νοθείας και «μαγειρέματος»). Παρόλα αυτά, οι πρακτικές αυτές δεν κατόρθωσαν να αποσπάσουν τη συναίνεση της πλειοψηφίας, η οποία στήριξε με 142 ψήφους (έναντι 96 που συγκέντρωσε η πρόταση για ανοιχτή σχολή) την πρόταση του Ενιαίου Αγωνιστικού Πλαισίου(ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ) για διήμερη κατάληψης της σχολής, καθώς και μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις του ΦΣ.
ΠΑ.Δ.Α. ΣΓΤΚΣ 
Για άλλη μια χρονιά ενώ μπαίνουμε στον δεύτερο μήνα της ακαδημαϊκής χρονιάς τα προβλήματα παραμένουν και εντείνονται ακόμη περισσότερο. Υπεράριθμα εργαστήρια , έλλειψη διοικητικού προσωπικού, μη ανανέωση των συμβάσεων έκτακτων καθηγητών κ.α. δημιουργούν μια κατάσταση αρκετά δύσκολη για κάθε φοιτητή /τρία. Ωστόσο, τόσο οι προτάσεις της κυβέρνησης όσο και τα καθημερινά προβλήματα δεν δείχνουν ως τώρα να μπορούν να πείσουν τους φοιτητές/τριες να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις. Το επόμενο διάστημα η Αριστερά μέσα στο σύλλογο θα χρειαστεί να μιλήσει με τους φοιτητές, να τους εμπνεύσει ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουν τα συμφέροντά τους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με κοινές δράσεις, κοινά πλαίσια και ενότητα στη δράση.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία