Δίκη ΧΑ: Ο «αρχηγός» απολογείται, το κίνημα διαδηλώνει

Η ώρα του Μιχαλολιάκου έφτασε.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώνεται με την απολογία του «φύρερ», που ως απόλυτος αρχηγός θα κληθεί να λογοδοτήσει για όλη την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής συμμορίας. Είναι μια κορυφαία στιγμή της μεγάλης δίκης και ως τέτοια την αντιλαμβάνονται ήδη πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που καλούν σε διαδήλωση. 
Τις μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η κοινωνική-κινηματική πίεση έπαιξε κομβικό ρόλο στο να κινηθούν επιτέλους οι Αρχές και να πάψει η ασυλία που απολάμβαναν οι μαχαιροβγάλτες τραμπούκοι όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή η πίεση πρέπει να εμφανιστεί και έξω από τη δικαστική αίθουσα, καταδεικνύοντας ότι, στη συνείδηση της κοινωνίας, οι νεοναζί έχουν ήδη καταδικαστεί. 
Την ώρα που ο Μιχαλολιάκος θα πασχίζει να πείσει ότι ουδεμία σχέση είχε με τη δράση των «στρατιωτών» του και θα επαναφέρει τη θεωρία της «πολιτικής σκευωρίας», έχει σημασία η μαζική-δυναμική απάντηση στο δρόμο.
Την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 8μιση το πρωί, έξω από το Εφετείο (Λεωφόρου Αλεξάνδρας) θα πρέπει να γίνει μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση. Η ανάγκη κινητοποίησης είχε επισημανθεί από το καλοκαίρι ακόμα, κατά τη μαζική αντιφασιστική συνέλευση στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας. Καλούν αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, αλλά και συνδικάτα (ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Εργατικό Κέντρο Πειραιά), πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι κ.ά. που μπορούν να υποστηρίξουν μια πραγματικά ενωτική-μαζική απάντηση στους νεοναζί, απαιτώντας τη βαριά καταδίκη τους. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία