Δήλωση της Γιάννας Γαϊτάνη, βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για το Κέντρο Υγείας Λαυρίου: Όχι στη συνεχή υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Όχι στις συγχωνεύσεις των κέντρων υγείας

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Πάντζα Γιώργο, Αθανασίου Νάσο, Μητρόπουλο Αλέξη, βουλευτές Περιφέρειας Αττικής, και Γαϊτάνη Γιάννα, Βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης, συμμετείχε σήμερα στην κινητοποίηση της Λαϊκης Επιτροπής Λαυρεωτικής και κατοίκων του Λαυρίου, ενάντια στην απαξίωση και την συνεχή υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.

 

Η Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συναντήθηκε με τον υπουργό υγείας Α. Λυκουρέντζο. Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής. Κατά τη συνάντηση ο υπουργός ομολόγησε ότι χρειάζεται στελέχωση του Κέντρου Υγείας, αλλά δεν δεσμεύτηκε για άμεση λύση του προβλήματος, παραπέμποντας τις αναγκαίες για τη λειτουργία του κέντρου υγείας προσλήψεις ιατρών και προσωπικού, στην έγκριση της χρηματοδότησης αυτών από το Υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα.

 

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γαϊτάνη Γιάννα προέβη στην παρακάτω δήλωση:

 

«Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής. Είναι απαράδεκτο ένα κέντρο υγείας που θα έπρεπε να λειτουργεί όλο το 24ωρο, για να καλύπτει τις ανάγκες των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, των τουριστών που επισκέπτονται τη Λαυρεωτική αλλά και των εκατοντάδων ταξιδιωτών και επαγγελματιών που χρησιμοποιούν το λιμάνι της πόλης για τις μετακινήσεις τους, να αναγκάζεται όπως έγινε πριν λίγες ημέρες να κλείνει τις εφημερίες του, λόγω της μη στελέχωσής του σε ιατρικό προσωπικό. Στη συνάντησή μας με τον υπουργό το μόνο που ακούσαμε είναι ένα ευχολόγιο. Ο υπουργός παραδέχεται ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση για συγχωνεύσεις των κέντρων υγείας στην Ανατολική Αττική, όπου δεν υπάρχει νοσοκομείο για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων κατοίκων της, αλλά βάζει τη δημόσια υγεία σε δεύτερη μοίρα. Σε προτεραιότητα παραμένει για την κυβέρνηση η εξυπηρέτηση των τοκογλύφων δανειστών και των τραπεζιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βάζοντας σε προτεραιότητα τη διαφύλαξη του αγαθού της υγείας, καλεί τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα συνεχίσει μέσα και έξω από τη βουλή να παλεύει μαζί τους, ενάντια στις συγχωνεύσεις κέντρων υγείας και νοσοκομείων, την πρόσβαση σε αυτά για όλους χωρίς το κριτήριο του κέρδους και την πλήρη στελέχωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Επικαιρότητα

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία