επικαιρότητα

Να συντριβούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Να ανατραπούν ο Σαμαράς και τα μνημόνια

Στις 12 το μεσημέρι στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι χθες προχώρησαν σε ολιγόωρη κατάληψη του Κέντρου Πληροφορικών Συστημάτων της ΔΕΗ. Συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ευελπίδων.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι 12 συλληφθέντες εργαζόμενοι από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για αντίσταση κατά της αρχής, απρόκλητη διακεκριμένη φθορά, απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών (!) κ.α. και έπειτα αφέθηκαν ελεύθεροι. Την ερχόμενη Δευτέρα στις 9πμ, ορίστηκε η δίκη τους. Συγκέντρωση αλληλεγγύης το πρωί έξω από την αστυνομοκρατούμενη Ευελπίδων.

Οι χθεσινές μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, επανέφεραν στο προσκήνιο τη δυναμική του εργατικού κινήματος. Οι μισθωτοί, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, υπενθύμισαν στο Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη ότι μόνο περίπατος δεν θα είναι η ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων που συμφώνησαν οριστικά σήμερα και οδηγούν στην κοινωνική χρεωκοπία. Η χθεσινή απεργία πρέπει να γίνει η αρχή για αυτό που ξέρει να κάνει καλά το κίνημα: να ανατρέπει κυβερνήσεις. Μετά τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο, ήρθε η ώρα της τρόικας εσωτερικού να πάει σπίτι της.

Συνεχίζονται οι καθημερινές διαμαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας: εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, μεταλλεργάτες και υπάλληλοι στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού στο "χορό" των κινητοποιήσεων.

Το γραφείο της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κωνσταντωπούλειο “Αγία Ολγα” τελεί υπό κατάληψη από τις 12:30 μ.μ. σήμερα από εργαζόμενους του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ / Παράρτημα "Αγία Ολγα", εργαζόμενους από το χώρο της υγείας, κατοίκους και φορείς της ευρύτερης περιοχής των Πατησίων.

Τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας γέμισαν σήμερα δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, εργαζόμενοι στους δήμους, στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, καθώς και οι υπάλληλοι του ΤΤ, αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών τους και στο πακέτο των μέτρων ύψους πάνω από 12 δισ. ευρώ που έχουν σχεδόν έτοιμο κυβέρνηση και τρόικα.

Συμπολίτες, γείτονες, κάτοικοι Παραλίας,
Η δημιουργία της επιτροπής αγώνα Παραλίας το περσινό Νοέμβρη με αφορμή τα δυσβάστακτα χαράτσια της ΔΕΗ και οι πολύ σπουδαίοι αγώνες που αναπτύξαμε όλοι, υπήρξαν γεγονός μεγάλης σημασίας. Πολλοί το χαιρέτησαν σαν πρωτοποριακό συμβάν για την Παραλία.

Σε αντιστοιχία με την δύσκολη οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους ήταν οι φετινές επιλογές των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Σπουδές κοντά στον τόπο διαμονής τους, προτίμηση σε σχολές με ευκολότερη επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και 35.558 νέες-οι εκτός των τειχών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την ανακοίνωση των φετινών βάσεων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννα Γαϊτάνη, Μαρία Μπόλαρη, Χρήστος Πετράκος και Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ, τις προσαγωγές και τις τρεις συλλήψεις στη σημερινή διαδήλωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο των διήμερων κινητοποιήσεων της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι καταγγελίες για την επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες αλλά και οι αντιδράσεις κατά της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τις μέρες που ακολούθησαν προερχόμενες τόσο από στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ όσο κι από συλλογικότητες, κινήματα και οργανώσεις είναι απόλυτα δίκαιες.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

Η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τα βήματα των προκατόχων της, προχωρά στην κατεδάφιση των δημόσιων νοσοκομείων και συνολικά του κοινωνικού κράτους.

Η δολοφονία του 45χρονου Αλβανού από έναν 23χρονο Έλληνα ο οποίος θεώρησε ότι το θύμα ήταν ένας από τους διαρρήκτες που αποπειράθηκαν να κλέψουν το σπίτι του και απείλησαν την οικογένειά του, αναδεικνύει δύο πράγματα: