Καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αστυνομική βία και τις συλλήψεις εργαζομένων στους Δήμους

Φωτογραφία

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννα Γαϊτάνη, Μαρία Μπόλαρη, Χρήστος Πετράκος και Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ, τις προσαγωγές και τις τρεις συλλήψεις στη σημερινή διαδήλωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο των διήμερων κινητοποιήσεων της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

 

Ενώ η πορεία των εργαζομένων κατευθυνόταν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου ήταν το κάλεσμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές στην Αγ. Κωνσταντίνου, με το πρόσχημα ότι πέντε απορριμματοφόρα που βρίσκονταν στην κεφαλή της πορείας εμπόδιζαν την κυκλοφορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννα Γαϊτάνη και Μαρία Μπόλαρη ανέφεραν την ιδιότητά τους ζητώντας τα στοιχεία του διοικητή της διμοιρίας και ποιού τις εντολές εκτελεί, δέχτηκαν και αυτές χημικά, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Η πορεία συνεχίστηκε χωρίς τα απορριμματοφόρα. Παρόλα αυτά προσήχθησαν τα οχήματα(!) και οι οδηγοί στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

 

Μετά το πέρας των ομιλιών των αιρετών και εκπροσώπων σωματείων στην πλατεία Κλαυθμώνος-παρουσία πολυπληθούς αντιπροσωπείας βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ- οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με μαζική πορεία στην Διεύθυνση Τροχαίας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το κτήριο και τελικά οι οδηγοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Δείγμα του αυταρχισμού της τρόικας εσωτερικού αποτελεί το γεγονός ότι στις επίμονες ερωτήσεις των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και δημάρχων, για το ποιες είναι οι κατηγορίες και ποιος διέταξε τις προσαγωγές, κανείς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δεν έδωσε σαφή απάντηση.

 

Λίγες ώρες αργότερα όμως, δυο οδηγοί απορριμματοφόρων που εργάζονται στο Δήμο Χολαργού και ένας στο Δήμο Νίκαιας, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και από εκεί στην Ευελπίδων με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνδικαλιστικά στελέχη, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Μπόλαρη, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Σταθάς και Χαρά Καφαντάρη βρίσκονται μαζί τους εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους. Είναι προφανές ότι η επίθεση στα δικαιώματα όλων μας πηγαίνει χέρι-χέρι με την καταστολή των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αιρετών και των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Απαιτεί την άμεση παύση κάθε δίωξης κατά των οδηγών των απορριμματοφόρων. Η καταστολή και η καλλιέργεια του φόβου δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στους αγώνες των εργαζομένων. Να δοθούν τώρα όλα τα ποσά που οφείλονται στους Δήμους και επιπλέον κονδύλια για τη λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών τους. Να μην τολμήσουν κυβέρνηση και τρόικα να προχωρήσουν σε απολύσεις-εφεδρεία στις ήδη υποβαθμισμένες δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης και πουθενά στο Δημόσιο. Δεν θα τους αφήσουμε να οδηγήσουν τους Δήμους σε διάλυση και την κοινωνία σε χρεοκοπία.

 

 Αθήνα, 29/8/2012

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"816","attributes":{"alt":"","class":"media-image","style":"width: 440px; height: 587px;","typeof":"foaf:Image"}}]]

Online έκδοση

Επικαιρότητα

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία