μόνο online

Να συντριβούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Να ανατραπούν ο Σαμαράς και τα μνημόνια

Στις 12 το μεσημέρι στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι χθες προχώρησαν σε ολιγόωρη κατάληψη του Κέντρου Πληροφορικών Συστημάτων της ΔΕΗ. Συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ευελπίδων.

Ένα παλιότερο ρεπορτάζ της Ντίνας Δασκαλοπούλου για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από το "Έψιλον".

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι 12 συλληφθέντες εργαζόμενοι από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για αντίσταση κατά της αρχής, απρόκλητη διακεκριμένη φθορά, απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών (!) κ.α. και έπειτα αφέθηκαν ελεύθεροι. Την ερχόμενη Δευτέρα στις 9πμ, ορίστηκε η δίκη τους. Συγκέντρωση αλληλεγγύης το πρωί έξω από την αστυνομοκρατούμενη Ευελπίδων.

Οι χθεσινές μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, επανέφεραν στο προσκήνιο τη δυναμική του εργατικού κινήματος. Οι μισθωτοί, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, υπενθύμισαν στο Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη ότι μόνο περίπατος δεν θα είναι η ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων που συμφώνησαν οριστικά σήμερα και οδηγούν στην κοινωνική χρεωκοπία. Η χθεσινή απεργία πρέπει να γίνει η αρχή για αυτό που ξέρει να κάνει καλά το κίνημα: να ανατρέπει κυβερνήσεις. Μετά τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο, ήρθε η ώρα της τρόικας εσωτερικού να πάει σπίτι της.

Η τοποθέτηση της Αντικαπιταλιστικής Πολιτικής Ομάδας - συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ, στην συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την συγκυρία, την τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟ στην ΔΕΘ και την πολιτική γραμμή του σχήματος.

Συνεχίζονται οι καθημερινές διαμαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας: εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, μεταλλεργάτες και υπάλληλοι στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού στο "χορό" των κινητοποιήσεων.

Το γραφείο της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Κωνσταντωπούλειο “Αγία Ολγα” τελεί υπό κατάληψη από τις 12:30 μ.μ. σήμερα από εργαζόμενους του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ / Παράρτημα "Αγία Ολγα", εργαζόμενους από το χώρο της υγείας, κατοίκους και φορείς της ευρύτερης περιοχής των Πατησίων.

Τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας γέμισαν σήμερα δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, εργαζόμενοι στους δήμους, στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, καθώς και οι υπάλληλοι του ΤΤ, αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών τους και στο πακέτο των μέτρων ύψους πάνω από 12 δισ. ευρώ που έχουν σχεδόν έτοιμο κυβέρνηση και τρόικα.

Συμπολίτες, γείτονες, κάτοικοι Παραλίας,
Η δημιουργία της επιτροπής αγώνα Παραλίας το περσινό Νοέμβρη με αφορμή τα δυσβάστακτα χαράτσια της ΔΕΗ και οι πολύ σπουδαίοι αγώνες που αναπτύξαμε όλοι, υπήρξαν γεγονός μεγάλης σημασίας. Πολλοί το χαιρέτησαν σαν πρωτοποριακό συμβάν για την Παραλία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννα Γαϊτάνη, Μαρία Μπόλαρη, Χρήστος Πετράκος και Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ, τις προσαγωγές και τις τρεις συλλήψεις στη σημερινή διαδήλωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο των διήμερων κινητοποιήσεων της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τα σοκαριστικά γεγονότα στη Νότια Αφρική με την εν ψυχρώ δολοφονία των απεργών στο ορυχείο πλατίνας της Μαρικάνα, φέρνουν στο νου παλιότερες τέτοιες δολοφονίες απεργών-εργατών και μας θυμίζουν ότι οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους δεν αλλάζουν, δεν «εκπολιτίζονται», δεν γίνονται πιο ανθρώπινοι. Η ταξική πάλη δεν είναι μύθος… Η Σέριφος είναι από τα πρώτα παραδείγματα άγριας ταξικής σύγκρουσης στην Ελλάδα.