Η καταστολή των εργατικών αγώνων δεν θα περάσει! Όλοι τη Δευτέρα 8/10 στα δικαστήρια.

Φωτογραφία

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι 12 συλληφθέντες εργαζόμενοι από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για αντίσταση κατά της αρχής, απρόκλητη διακεκριμένη φθορά, απόπειρα απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών (!) κ.α. και έπειτα αφέθηκαν ελεύθεροι. Την ερχόμενη Δευτέρα στις 9πμ, ορίστηκε η δίκη τους. Συγκέντρωση αλληλεγγύης το πρωί έξω από την αστυνομοκρατούμενη Ευελπίδων.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Σπύρος Αντωνίου

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι 12 συλληφθέντες εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά τη βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ  στο υπουργείο «εθνικής άμυνας». Μετά την απαγγελία κατηγοριών αφέθηκαν ελεύθεροι για να δικαστούν στο αυτόφωρο την Δευτέρα. Άλλα δύο άτομα αναζητούνται, ενώ άλλοι 94 αφέθηκαν ελεύθεροι με κατηγορίες  που αφορούν τη διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης. Η Ευελπίδων ήταν κλειστή από συγκέντρωση εργαζομένων μεταλλεργατών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και Περάματος, που ξεκίνησε από το Πεδίο του Άρεως και έφτασε στα δικαστήρια γύρω στις 10.00πμ.

 

Η αστυνομία, από νωρίς το πρωί, είχε αποκλείσει την περιοχή γύρω από τα δικαστήρια και κλούβες των ΜΑΤ εμπόδιζαν την είσοδο των αλληλέγγυων στο εσωτερικό των δικαστηρίων. Στο πλευρό των συλληφθέντων βρέθηκαν αρεκτοί συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους, μέλη και στελέχη από όλες σχεδόν τις οργανώσεις και τα κόμματα της Αριστεράς, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Λαφαζάνης, Κ. Μπάρκας, Μ. Μπόλαρη και Γιάννης Σταθάς. Υπενθυμίζουμε ότι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι βρίσκονταν χθες  έξω από τη ΓΑΔΑ, μέχρι τα μεσάνυχτα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

 

Οι απλήρωτοι για 7 μήνες εργαζόμενοι των Ναυπηγείων δεν έχουν άλλο δρόμο από τη συνέχιση του μαχητικού τους αγώνα. Η ωμή αστυνομική βία, οι συλλήψεις και οι δικαστικές διώξεις δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Η τρικομματική κυβέρνηση, μπροστά στα αδιέξοδά  της και το νέο «φούντωμα» της εργατικής-λαϊκής αντίστασης καταφεύγει στον αυταρχισμό. Το ποτάμι όμως δεν έχει επιστροφή. Δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Μια γενική πολιτική απεργία διαρκείας,  για την ανατροπή των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, για την ανατροπή των πολιτικών της φτώχειας και της ανεργίας, είναι τώρα απαραίτητη!

 

[[{"type":"media","view_mode":"file_styles_medium","fid":"952","attributes":{"class":"media-image","id":"4","typeof":"foaf:Image"}}]]

 

 

[[{"type":"media","view_mode":"file_styles_medium","fid":"953","attributes":{"class":"media-image","id":"4","typeof":"foaf:Image"}}]]

Online έκδοση

Επικαιρότητα

Κατηγορία