"Ανεβαίνει" το κλίμα για την πανεργατική απεργία στις 26/9

Φωτογραφία

Συνεχίζονται οι καθημερινές διαμαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας: εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, μεταλλεργάτες και υπάλληλοι στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού στο "χορό" των κινητοποιήσεων.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Σπύρος Αντωνίου

 

Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Σύνταγμα απάντησαν οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ στις νέες περικοπές μισθών, την ισοπέδωση των εργασιακών τους σχέσεων (ωράριο, συλλογική σύμβαση κ.α.) και τα σενάρια ιδιωτικοποίησης του τομέα συντήρησης υλικού, που προωθεί η συγκυβέρνηση. Συγχρόνως, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο επιβατικό κοινό, καλούν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη νέα υπέρογκη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, αλλά να επαναφέρει την τιμή τους στο 1 ευρώ από το 1,40 που είναι σήμερα και με δωρεάν μετακίνηση για ανέργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους.

 

Όπως τονίζουν σε ανοιχτή επιστολή τους οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς: «Μπροστά σε αυτή την επίθεση οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα κλιμακώσουμε με κάθε τρόπο και μέσο τον αγώνα μας, μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Όσο πιο δυνατοί είμαστε τόσο πιο ισχυρή αντίσταση θα προτάξουμε στην επερχόμενη επίθεση κυβέρνησης και τρόικας, με τελικό στόχο τη νίκη.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ».

 

Το παρών στην κινητοποίηση έδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Διαμαντόπουλος, Μαρία Μπόλαρη, Κώστας Μπάρκας και Γιάννης Σταθάς.

 

Την ίδια στιγμή, στους δρόμους του κέντρου  πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών, έκαναν μεταλλεργάτες, εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τουριστικοί υπάλληλοι.

Παράλληλα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

 

Ήρθε η στιγμή όλες αυτές οι επιμέρους αντιστάσεις να συναντηθούν την Τετάρτη 26/9 στην γενική απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα. Με περιοδείες και συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι χρειαζόμαστε έναν απεργιακό σεισμό. Με συντονισμό και κλιμάκωση των αγώνων να επιβάλλουμε  γενική πολιτική απεργία διαρκείας για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και τις πολιτικές της μαζικής φτώχειας και της ανεργίας.

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"905","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"450","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]][[{"type":"media","view_mode":"file_styles_medium","fid":"907","attributes":{"class":"media-image","id":"4","typeof":"foaf:Image"}}]]

Online έκδοση

Επικαιρότητα

Κατηγορία