Δήλωση της Μ. Μπόλαρη, βουλευτή Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για τη σημερινή κινητοποίηση των Δήμων και τη στάση του υπουργού Οικονομικών

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

«Είναι το λιγότερο υποκριτικό, τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας συνεδριάζει επί ώρες με τους εκπροσώπους των πιστωτών της χώρας για τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων ύψους 15 δισ. ευρώ, να αρνείται να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι που κρατούν όρθιες τις διοικητικές υπηρεσίες, την καθαριότητα, τους παιδικούς σταθμούς και τις υπόλοιπες κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων φαίνεται πως είναι «ενόχληση» για τον κ. υπουργό.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ποιών τα συμφέροντα και τα κέρδη υπερασπίζεται, με άμεσο αποτέλεσμα την κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, που βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόλυση, δεν ανήκουν φυσικά στην ντόπια οικονομική ελίτ και την τρόϊκα, για τους οποίους εργάζεται εντατικά ο κ. Στουρνάρας, απειλώντας εργατικές κατακτήσεις και κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών.

Η σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων και των αιρετών στους ΟΤΑ, μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις στη Δ.Ε.Θ., είναι μόνο η αρχή για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ και τρόϊκας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συμμετέχει ενεργά σε κάθε μάχη των συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων που αντιπαλεύει αυτή την πολιτική. Με μαζικούς-ενωτικούς αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας θα κάνουμε παρελθόν όσους μας κλέβουν το παρόν και το μέλλον. Ας είναι βέβαιος για αυτό ο υπουργός Οικονομικών».

Online έκδοση

Επικαιρότητα

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία