Στον εισαγγελέα στις 12.00 οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ

Στις 12 το μεσημέρι στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι χθες προχώρησαν σε ολιγόωρη κατάληψη του Κέντρου Πληροφορικών Συστημάτων της ΔΕΗ. Συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ευελπίδων.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Σ.Α.

Με επέμβαση των ΜΑΤ, έληξε λίγο πριν τις 23.00 χθες,  η κατάληψη του Κέντρου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ. Όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ  Νίκος Φωτόπουλος, το συνδικάτο θα επιχειρούσε να βρει στοιχεία για να αποδείξει ότι το περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ καταβάλλεται «μόνο από τα κορόιδα». Εταιρείες και διάφοροι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες, φαίνεται να πληρώνουν χαμηλότερο ή καθόλου χαράτσι, από αυτό που τους αναλογεί. Έτσι χθες κατέλαβαν το κτήριο της Λ. Μεσογείων, για να ψάξουν τα σχετικά παραστατικά.

 

Λίγο αργότερα, αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν περιμετρικά το κτήριο και δεν επέτρεπαν σε συμπαραστάτες να πλησιάσουν. Γύρω στις 22.00 τα ΜΑΤ αποχώρησαν μετά από εντολή της εισαγγελέως που βρέθηκε στην κατάληψη και διαπίστωσε ότι δεν τελείται κάποιο αδίκημα. Όμως, ο πολιτικός της προϊστάμενος Δένδιας, πιστός στην τακτική «μηδενικής ανοχής» απέναντι στις εργατικές κινητοποιήσεις, έδωσε εντολή για επέμβαση των ΜΑΤ.

 

Οι περίπου 60 αλληλέγγυοι, ανάμεσά τους μέλη, συνδικαλιστές και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απομονώθηκαν από μια διμοιρία και 18 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.  Στις 12.00 σήμερα θα βρεθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Ήδη κόσμος βρίσκεται εκεί συγκεντρωμένος και για τους 12 συλληφθέντες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

 

Όσο και να προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, κυβέρνηση και τρόικα, θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει σήμερα, αύριο και όσο χρειαστεί στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, στις απεργίες και τις καταλήψεις εργασιακών χώρων.

Online έκδοση

Επικαιρότητα

Κατηγορία