Ώρα να τελειώνουμε με τα μνημόνια και τις τρόικες! Κάτω η επίταξη της τρικομματικής κυβέρνησης!

Να κάνουμε την Πέμπτη 31 Γενάρη ημέρα πανεργατικής απεργίας!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Ώρα να τελειώνουμε με τα μνημόνια και τις τρόικες!

Νίκη στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ! Κάτω η επίταξη της τρικομματικής κυβέρνησης!

Συντονισμένος απεργιακός αγώνας σε όλες τις συγκοινωνίες!

Να κάνουμε την Πέμπτη 31 Γενάρη ημέρα πανεργατικής απεργίας!

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να καλέσουν άμεσα σε ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

 

Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, βρίσκονται ήδη στην 9η μέρα απεργίας, μη υποχωρώντας ούτε όταν η κυβέρνηση και οι δικαστές τους έβγαλαν παράνομους. Ο αγώνας τους έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ο βράχος που πάνω του θα τσακιστεί η μνημονιακή λιτότητα και το αυταρχικό κράτος που τη συνοδεύει. Αυτό θα κριθεί τόσο από τη δική τους αντοχή όσο και από την συμπαράσταση των άλλων εργαζομένων και των κομμάτων της Αριστεράς στον αγώνα τους. Σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις κρίνονται στις πύλες των αμαξοστασίων του ΜΕΤΡΟ!

 

Γι αυτό έχει λούσει κρύος ιδρώτας τον Σαμαρά και την τρικομματική χούντα των μνημονίων και της τρομοκρατίας: Αν έστω και ένας κλάδος εργαζομένων νικήσει, τότε αρχίζει να ξηλώνετε το πουλόβερ της μνημονιακής λιτότητας και παύει να είναι ο μονόδρομος στον οποία πρέπει μοιρολατρικά να υποταχτούμε. Το μνημόνιο και τα νέα μέτρα μπορεί και θα αρχίσει να ξηλώνεται με τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες και πρώτα και κύρια με τις απεργίες.

Η ποινικοποίηση και καταστολή των εργατικών αντιστάσεων δεν θα περάσει! Με την απόφασή τους για επιστράτευση, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου, οδήγησαν τους εργαζόμενους στο κοινό μέτωπο όλων των σωματείων στις μεταφορές και το συντονισμό της δράσης τους. Επίσης σε ένα πλατύ κύμα συμπαράστασης. Η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πολλά άλλα σωματεία έχουν βγάλει ανακοινώσεις συμπαράστασης.

 

Τα ρυάκια των απεργιακών αγώνων στο ΜΕΤΡΟ και στις συγκοινωνίες πρέπει και μπορούν να συναντηθούν για μια συντονισμένη εργατική απάντηση -σεισμό στις 31 Γενάρη, ημέρα που έχει ανακοινωθεί ως ημέρα Πανελλαδικής Πανυγειονομικής 24ωρης απεργίας με στήριξη της ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 μμ, με πορεία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε πανεργατική απεργία, απάντηση στα μέτρα της κυβέρνησης και συγχρόνως πρώτο βήμα για την κλιμάκωση των αγώνων.

 

Στον νέο γύρο των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν πολλοί ακόμα κλάδοι εργαζομένων: Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ τραβάνε «χειρόφρενο αλληλεγγύης» με την έναρξη κινητοποιήσεων από την Δευτέρα 28/1. Την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας βρίσκονται από τη Δευτέρα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και η νέα αναζωπύρωση των εργατικών αγώνων ανάγκασαν την ηγεσία της ΓΣΕΕ να ανακοινώσει την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και την επίσπευση πραγματοποίησης της 24ωρης Γενικής Απεργίας.

 

Ο αγώνας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες δεν έχει επιστροφή και περιθώριο ήττας. Οι συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία, ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών δεν είναι «συντεχνιακά αιτήματα», αλλά κατακτήσεις όλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Για αυτό και πρέπει να νικήσουν. Για αυτό και είναι χρέος όλων μας, να είμαστε δίπλα τους. Η απεργία στις συγκοινωνίες πρέπει να αγκαλιαστεί και από τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τη νεολαία.

 

Η Αριστερά πρέπει να στηρίξει ειλικρινά τη φωτιά που άναψε στα αμαξοστάσια και τη μετατρέψει σε κεντρική πολιτική αντιπαράθεση με τη κυβέρνηση της φτώχειας και του αυταρχισμού. Για να τελείωνουμε με την τρικομματική συμμορία που μας εξοντώνει καθημερινά.

 

Η επιμονή στην διάρκεια, η διεύρυνση και ο συντονισμός του απεργιακού μετώπου, ο απεργιακός σταθμός στις 31 Γενάρη μπορεί να πιέσει «από τα κάτω» τις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να καλέσουν άμεσα σε ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

 

Επικαιρότητα

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία