Πολυτεχνείο 2012: Με µαζικούς αγώνες για την αριστερή ανατροπή

προκήρυξη της ΔΕΑ για τα 39 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
ΔΕΑ

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου πιο επίκαιρη από ποτέ

Με µαζικούς αγώνες

για την αριστερή ανατροπή

 

Η οριακή πλειοψηφία στη Βουλή υπέρ του Μνημονίου 3, δεν αποτελεί το τέλος των δοκιμασιών για τη κυβέρνηση Σαμαρά. Η επιχείρηση επιβολής των μέτρων πάνω στην κοινωνία τώρα αρχίζει.

Για τους εργαζόμενους και τη νεολαία δεν υπάρχει πλέον άλλος δρόμος από την ανατροπή των μέτρων μαζί με την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ο στόχος αυτός είναι απολύτως εφικτός. Η τρικομματική είναι μια παραπαίουσα κυβέρνηση. Οι μαζικοί αγώνες μπορούν να την οδηγήσουν στην αποστράτευση. Τώρα είναι η ώρα για κλιμάκωση. Για απεργίες με διάρκεια, για διαδηλώσεις, για καταλήψεις. Το συλλαλητήριο για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτάει νέες, άμεσα πολιτικές διαστάσεις. Όπως και τότε μπορούμε να ανατρέψουμε τη «χούντα» των μνημονίων, της λιτότητας, των δανειστών.

Μαζί με τους αγώνες είναι απαραίτητη η διαμόρφωση ενός άμεσου πολιτικού προγράμματος. Που θα συνενώνει τα αιτήματα των αγώνων, θα απαντάει στα «επιχειρήματα» των μνημονιακών που ακούσαμε στη Βουλή, θα ανοίγει δρόμο για την πλειοψηφία των λαϊκών δυνάμεων. Ένα πρόγραμμα που τις βασικές αρχές του έχουν ήδη περιγράψει οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.

Με αυτά τα όπλα μια αριστερή ανατροπή είναι αναγκαία και εφικτή. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, σε άμεση σχέση με τους αγώνες και τις διαθέσεις του κόσμου, είναι η μόνη λύση μπροστά στο αδιέξοδο και στη σαπίλα της τρικομματικής και της τρόικας.

 

ΔΕΑ - συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Επικαιρότητα

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία