Δήλωση της Μαρίας Μπόλαρη, βουλευτή Α’ Αθήνας, για το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αθήνας «Αγία Βαρβάρα» (Λοιμωδών): «Καμιά μετάταξη, όχι στην υποβάθμιση και το κλείσιμο του νοσοκομείου»

Η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τα βήματα των προκατόχων της, προχωρά στην κατεδάφιση των δημόσιων νοσοκομείων και συνολικά του κοινωνικού κράτους.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Μία μόνο ημέρα μετά την υπερψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Σαλμάς, έσπευσε να μετατάξει τριάντα νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αθήνας «Αγία Βαρβάρα» (Λοιμωδών) στο Αττικό Νοσοκομείο, με πρόσχημα τη λειτουργία της νευροχειρουργικής κλινικής του.

 

Σε γενική συνέλευσή τους, οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Δυτικής Αθήνας ομόφωνα αποφάσισαν να αρνηθούν τις μετατάξεις που θα είναι η αφετηρία του κλεισίματος του νοσοκομείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στις μονάδες που άμεσα θα καταργηθούν είναι αυτές του τεχνητού νεφρού και των εμβολίων. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο επονομάζεται και «νοσοκομείο των φτωχών», αφού περιθάλπτει τους κατοίκους, έλληνες και μετανάστες, μιας υποβαθμισμένης από το κράτος περιοχής. 

 

Οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη και Ρένα Δούρου, συμμετείχαν σήμερα σε σύσκεψη φορέων της περιοχής με στόχο τη σωτηρία του νοσοκομείου. Στις τοποθετήσεις τους δήλωσαν τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Επίσης κατήγγειλαν την απόπειρα ποινικής δίωξης του προέδρου του σωματείου, Μιχάλη Σελέκου, και άλλων μελών του Δ.Σ. που αρνήθηκαν να παραλάβουν τις κλητεύσεις των μετατάξεων. Αργότερα, σε συνάντηση που είχε το σωματείο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην οποία συμμετείχε και η Μαρία Μπόλαρη, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι επιμένει στις μετατάξεις, δίνοντας αόριστες υποσχέσεις ότι το νοσοκομείο δεν θα κλείσει.

 

Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπογραμμισε ότι όλα τα δημόσια νοσοκομεία χρειάζονται προσλήψεις και κονδύλια για να λειτουργήσουν κανονικά. Ότι είναι απαράδεκτο οι αποφάσεις να παίρνονται με κριτήριο το κόστος της κάθε κλίνης, τη στιγμή που τα αποθεματικά των ασφαλιστικων ταμείων ληστεύονται, τη στιγμή που δισεκατομμύρια ευρώ δίνονται σε τόκους και τοκοχρεολύσια, σε έλληνες και ξένους τοκογλύφους. Τέλος, εξέφρασε το φόβο της ότι ο μεγάλος περιβάλλοντας χώρος του νοσοκομείου μπορεί να έχει την τύχη του real estate που επιφυλάσσεται για όλη τη δημόσια περιουσία. Όπως είπε, «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέσα και έξω από τη βουλή, θα παλέψει μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια σε κάθε κλείσιμο νοσοκομείου, για τη διαφύλαξη του αγαθού της υγείας, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι, χωρίς το κριτήριο του κέρδους».

Επικαιρότητα

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία