Όλοι και όλες στη διαδήλωση της ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη!

Φωτογραφία

Απόφαση κοινής συνεδρίασης επιτροπής εργατικής πολιτικής και επιτροπής οργανωτικού του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στις 2/8/2012

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Προετοιμασία Κινητοποιήσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 7 και 8/9.

Οι διαβεβαιώσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα απoκαλύφθηκε ότι ήταν μεγάλη πολιτική απάτη και μετατράπηκαν στα πιο σκληρά, βάρβαρα και αντικοινωνικά μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα. Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση προνοιακών επιδομάτων, κατάργηση κοινωνικών παροχών για υγεία, παιδεία, πρόνοια, απολύσεις στο Δημόσιο, διάλυση δημοσίων υπηρεσιών, ολοκληρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας και κοινωνικής περιουσίας.
Τελικός στόχος η κατεδάφιση οποιουδήποτε μέτρου κοινωνικής προστασίας και το χτύπημα και η εξουδετέρωση κάθε αντίστασης. Σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να δούμε τις ενέργειές μας και να οργανώσουμε σχεδιασμένα τους αγώνες και τις αντιστάσεις μας.
Συγκεκριμένα:
1) Προετοιμασία κινητοποιήσεων ακόμα και μέσα στον Αύγουστο και αμέριστη στήριξη αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη (στην ΑΤΕ, στο ΤΤ κλπ)
2) Κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ 7-8-9 Σεπτέμβρη 2012

Για το λόγο αυτό προτείνουμε:

 

- Οργανωμένες περιοδείες του ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές του καθώς και κλιμακίων από τις παρατάξεις μας στους χώρους εργασίας για την διαμόρφωση αγωνιστικού κλίματος στους εργαζόμενους πριν από αυτές τις κινητοποιήσεις. Μαζική πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση για τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, μειώσεις μισθών, συντάξεων, απολύσεις, καταργήσεις προνοιακών επιδομάτων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας στο Σύνταγμα και σε άλλες περιοχές. Παρουσία βουλευτών μας σε όλες τις αγωνιστικές λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις. Περιοδείες των συνδικαλιστών μας σε εργασιακούς χώρους στην Αθήνα αλλά και στην Θεσσαλονίκη, όπου θα βρίσκονται από τις 7/9. Κύριο βάρος πρέπει να ρίξουμε όχι μόνο στα γενικά εργατικά αιτήματα, αλλά σε κλάδους που δέχονται επίθεση και ετοιμάζονται ή ήδη έχουν μπει σε κινητοποιήσεις. Ειδική καμπάνια θα γίνει για την άνεργη και εργαζόμενη νεολαία.
 

- Πανεξόρμηση – παρέμβαση στην Θεσσαλονίκη από την επιτροπή εργατικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ της πόλης στις 7/9 με διανομή σε χώρους εργασίας και στέκια εργαζομένων και νεολαίας ανακοίνωσης - καλέσματος για την κινητοποίηση της επόμενης ημέρας.

 

- Συμβολικοί ακτιβισμοί από εργατική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και νεολαία που να συνδέονται με την προπαγάνδιση της κινητοποίησης στη ΔΕΘ. Διοργάνωση ημερίδας –που θα διοργανωθεί από το Εργατικό τμήμα ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την επιτροπή εργατικής πολιτικής Θεσσαλονίκης- για την πλήρη κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων και την ανάγκη παλλαϊκής κινητοποίησης και εξέγερσης για την επανακατάκτησή τους στην Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής 7-9-2012 με συμμετοχή πανεπιστημιακών, συνδικαλιστών, εργαζομένων και ανέργων.

 

- Οι συνδικαλιστές μας πρέπει να θέτουν το θέμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους για να κάνουν δικά τους καλέσματα και ανακοινώσεις για τις κινητοποιήσεις-εκδηλώσεις στη ΔΕΘ.

- Έγκαιρη απόφαση για συμμετοχή και καλέσματα από τα συντονιστικά των πρωτοβαθμίων σωματείων, το συντονιστικό των ομοσπονδιών, τις λαϊκές συνελεύσεις και τις επιτροπές δεν πληρώνω που λειτουργούν σε διάφορες πόλεις της χώρας.

 

- Πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ για μαζική μετακίνηση μελών και φίλων του στη Θεσσαλονίκη και συνεννόηση με τα κεντρικά συνδικάτα και τα τοπικά εργατικά κέντρα για εξασφάλιση τρένου ή λεωφορείων για την μετακίνηση τους, ώστε να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαδήλωση στις 8/9.

 

- Συνέντευξη τύπου του τμήματος εργατικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Θες/κης για την κινητοποίηση της 8/9 στη ΔΕΘ.

 

- Προσυγκέντρωση 8/9, σε μέρος που θα καθοριστεί.

 

- Συμμετοχή του προέδρου της ΚΟ, μαζικού κλιμακίου βουλευτών και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην κινητοποίηση.
Πολιτική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ από την 27/8 έως τις 8/9 με έκδοση ανακοίνωσης και αφίσας. Στόχος η μαζική συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας, ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι οι πολιτικές της συγκυβέρνησης δεν θα περάσουν και ότι η εργατική τάξη και ο λαός οργανώνεται και αντιστέκεται, με «μπροστάρη» την Αριστερά και το εργατικό κίνημα, διεκδικώντας μία άλλη πολιτική ακύρωσης των μνημονίων της καταστροφής, παραγωγική και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας μας και ριζικών προοδευτικών αλλαγών προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων με ορίζοντα το σοσιαλισμό.

Αθήνα 8 Αυγούστου

 

 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"799","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"901","style":"width: 169px; height: 254px;","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]

Online έκδοση

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία