Την Παρασκευή 19/2 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση της «Πρωτοβουλίας Νέων Ενάντια στο Ασφαλιστικό» στο Πολυτεχνείο, σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο από αγωνιστές και αγωνίστριες της ριζοσπαστικής-αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Από μόνο του το γεγονός της ανάληψης μιας πολιτικής-κινηματικής πρωτοβουλίας από δυνάμεις της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων συλλογικοτήτων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα συντονισμού των μαχόμενων δυνάμεων του κινήματος.

Η κοινή βάση της συζήτησης ήταν η ανάγκη να γίνει η νεολαία ενεργό κομμάτι του αγώνα για την ανατροπή του νέου Ασφαλιστικού, που αποτελεί αυτή τη στιγμή την αιχμή της μνημονιακής επίθεσης από την κυβέρνηση και τους δανειστές και ενάντια στο οποίο έχει αναπτυχθεί ήδη μια σημαντική κοινωνική δυναμική, με στοιχεία μαζικού κινήματος, που δίνει την ευκαιρία στο κίνημα να βάλει τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις. Η νεολαία δεν μπορεί παρά να είναι αναπόσπαστο τμήμα αυτής της πολιτικής κινηματικής αντιπαράθεσης, αφού το νέο Ασφαλιστικό αφορά το σύνολο του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και οδηγεί τους νέους και τις νέες στη «σταθερότητα» της ανασφάλιστης και ελαστικής εργασίας.
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι αφενός να οργανώσει πλατιά την ενημέρωση της νεολαίας σε σχέση με τις βασικές κατευθύνσεις του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, αποδομώντας παράλληλα την κυβερνητική πολιτική. Αφετέρου, αυτό πρέπει να συνδυαστεί με την προσπάθεια συσπείρωσης ευρύτερων τμημάτων της νεολαίας, που δεν έχουν αυτή τη στιγμή συνδικαλιστική ή πολιτική εκπροσώπηση και βιώνουν με βάρβαρο τρόπο τη μνημονιακή επίθεση, στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και τους δανειστές, μέσα από εξορμήσεις, συζητήσεις, ακτιβισμούς. Στις επόμενες κινητοποιήσεις, οι νέοι και οι νέες οφείλουμε να δώσουμε μαζικά το παρόν. Να δώσουμε το δικό μας νεολαιίστικο στίγμα.
Ο στόχος της εμπλοκής των νέων με μαζικούς όρους σε αυτή τη μάχη είναι ένα κρίσιμο καθήκον με το οποίο, μέσω της πρωτοβουλίας, επιλέγουμε να αναμετρηθούμε. Και χρειαζόμαστε να απευθυνθούμε απλά, με ριζοσπαστικό λόγο και με σχέδιο δράσης, σε κάθε νέο άνθρωπο, ενάντια στην αδράνεια και τον ωχαδερφισμό. Η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας θα αφήσει σημαντικές παρακαταθήκες για τους επόμενους αγώνες. Μέχρι τότε όμως, ο στόχος παραμένει ένας. Η ανατροπή πάση θυσία του νέου Ασφαλιστικού.