Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το 1936, μία ιστορική χρονιά. Λίγο μετά την άνοδο του Χίτλερ και λίγο πριν το αιματοκύλισμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμο, η υπόθεση της σοσιαλιστικής επανάστασης δεν είχε οριστικά χαθεί.

Στη Γαλλία είχαμε την κυβέρνηση του Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία και τη «χαμένη γενική απεργία», στην οποία μπήκε «φρένο» από τις ηγεσίες της Αριστεράς στο όνομα της ταξικής συνεργασίας. Στην Ισπανία, η εκεί εκδοχή του Λαϊκού Μετώπου, όχι μόνο δεν κατάφερε να πετύχει δημοκρατικές νίκες, αλλά κατέστειλε την επανάσταση, αποστερώντας από την εργατική τάξη τον «οπλισμό» της, ανοίγοντας το δρόμο για την επικράτηση του Φράνκο. Η ίδια χρονιά είναι εμβληματική της παραγραφής κάθε παρακαταθήκης της επανάστασης του 1917 στην ΕΣΣΔ μετά την επικράτηση του σταλινισμού: τότε ξεκινούν οι δίκες της Μόσχας, όπου εκκαθαρίζεται όλη την παλαιά φρουρά των μπολσεβίκων. 
Αλλά γιατί να τα συζητάμε όλα αυτά σε ένα camping νεολαίας 80 χρόνια μετά; Μα γιατί η ιστορία είναι «όπλο» για τη σύγχρονη επαναστατική Αριστερά και αυτή η συζήτηση γίνεται απαραίτητη, όσο είναι απαραίτητο και το ξεκαθάρισμα των ιδεών και των στρατηγικών σε μία συγκυρία όπου στην Ελλάδα αυτό αποτελεί έναν κρίσιμο κρίκο, για να μπορέσουμε να παίξουμε καταλυτικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής-αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, αλλά και στην Ευρώπη, όπου η ακροδεξιά αναπτύσσεται.
Θα συζητήσουμε ακόμα για τη σχέση της επαναστατικής Αριστεράς με τα διάφορα ρεύματα της αυτονομίας, τα οποία προσπάθησαν να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις –όχι λιγότερο ανεπιτυχώς από τη γραμμή των Λαϊκών Μετώπων– στην κρίση του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς. Και φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μη συζητήσουμε για το αντιρατσιστικό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τις μάχες ενάντια στο φασισμό.
Φυσικά, δεν θα μείνουμε μόνο στις συζητήσεις! Στο πλαίσιο του camping θα υπάρξει έκθεση βιβλίου, θα σκαρώσουμε δικά μας γλέντια και πάρτι, θα παίξουμε στην παραλία (και όχι μόνο), θα πάμε εκδρομές και όλα αυτά πάντα συλλογικά! 
Σας περιμένουμε λοιπόν στο camping νεολαίας της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς στο camping «Δίας», στο Γύθειο (παραλία Βαθύ) από τις 23 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου.