Δελτίο τύπου της Levica, 13 Ιουνίου 2018. Τη μετάφραση και επιμέλεια έκανε ο Γιώργος Μιχαηλίδης για το pandiera.gr, όπου και δημοσιεύτηκε πρώτη φορά.

Ο ι ψεύτικοι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεύτικοι Σοσιαλδημοκράτες του SDSM, χορεύουν υπό τις πολεμικές νότες του ΝΑΤΟ το οποίο, όπως και στο παρελθόν, ανέχεται τον ελληνικό σοβινισμό.

Οι μακρόχρονες διαφωνίες δεν θα πρέπει να επιλυθούν ταχέως, υπό την πίεση ορισμένων τελικών προθεσμιών και «των ευκαιριών που δεν πρέπει να χάσετε». Οι σχέσεις καλής γειτονίας δεν μπορεί να αναπτυχθούν με βάση μονόπλευρες παραχωρήσεις και συνθηκολόγηση με την ισχυρότερη πλευρά, για την ταχύτερη ένταξη της Μακεδονίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Η Levica είναι υπέρ της άμεσης και άνευ όρων παύσης των διαπραγματεύσεων και της έναρξης της διεθνούς νομικής διαδικασίας μέσω της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για παράταση/συνέχιση της συμμετοχής της Δημοκρατίας της Μακεδονίας με το συνταγματικό όνομά της.
Η εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ της μακεδονικής και της ελληνικής αυθεντικής Αριστεράς είναι η ρίζα της μελλοντικής πολιτισμένης σχέσης μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την αμοιβαία αναγνώριση.
Στο μέλλον, η Levica θα συμμετάσχει αποφασιστικά στην εκστρατεία κατά της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος της Δημοκρατίας με όλες τις διαθέσιμες δυνατότητές της. Σε περίπτωση υπογραφής της Συνθήκης – Κουίσλινγκ του Zaev και του Τσίπρα, αυτή θα αμφισβητηθεί και θα ανατραπεί ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Σε περίπτωση μελλοντικού δημοψηφίσματος σε κρατικό επίπεδο για την αυτο-ακύρωση του μακεδονικού λαού -από αριστερές και αντι-μιλιταριστικές αρχές-, θα καλέσουμε και θα εργαστούμε ενεργά για το μποϊκοτάζ ενός τέτοιου δημοψηφίσματος απ’ τη στιγμή που αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αντίθεση στην αλλαγή του συνταγματικού ονόματος. Η ελευθερία εκδηλώνεται μέσω της δυνατότητας να αντισταθείς στον εξαναγκασμό και να πεις «όχι!»
Καλούμε τους πολίτες να μην υποκύπτουν στην κυβερνητική αγκιτάτσια και προπαγάνδα ότι «όλα είναι έτοιμα και συμφωνημένα». Τίποτα δεν είναι έτοιμο! Ο αγώνας δεν έχει αρχίσει ακόμα! Σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτή η τρελή επιχείρηση αυτο-ακύρωσης δεν θα περάσει!