Με νέες κινητοποιήσεις το τελευταίο δεκαήμερο του Μάη, οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis διεκδικούν τα αυτονόητα.

ην άμεση καταβολή των καθυστερούμενων μισθών, αφού είναι τρεις μήνες απλήρωτοι. Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους απολυμένους υπαλλήλους και την κατοχύρωση της καταβολής των αποζημιώσεων όλων των εργαζομένων, σε περίπτωση πτώχευσης της επιχείρησης.

Από τις 23 Μάη παραμένει κλειστό το κατάστημα της Θεσσαλονίκης, λόγω της επίσχεσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι εκεί. Η τελευταία μεγάλη κινητοποίηση έγινε το Σάββατο 26 Μάη με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Metropolis που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Mall στη Νερατζιώτισσα. Τη συγκέντρωση στήριξαν σωματεία, φορείς, μέλη λαϊκών συνελεύσεων και πρωτοβουλιών και πολλοί συμπαραστάτες. Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που πέρναγε από το χώρο της συγκέντρωσης τυχαία, αλλά έδειχνε με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα όταν μάθαιναν το όνομα του εργοδότη, Ανδρέα Γ. Κουρή (ιδιοκτήτη του ομίλου MAD και αρκετών ακόμη εταιρειών), μέλος της γνωστής οικογένειας, που με την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων έχουν χτίσει όνομα και έχουν γεμίσει τις τσέπες τους.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα γύρω καταστήματα και στο τέλος έγινε πορεία μέσα στο εμπορικό κέντρο, όπου ξεχώρισαν τα συνθήματα: «Είμαστε εργάτες δεν είμαστε πελάτες και στ’ αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες», «Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές». Το κατάστημα στο Mall είναι το επόμενο στη λίστα για κλείσιμο, στις 16 Ιούνη. Η εταιρεία είχε δεσμευθεί ότι σε αυτό το κατάστημα θα μεταφέρονταν οι 42 εργαζόμενοι του κεντρικού καταστήματος της Αθήνας, που έχει κλείσει.