Τη Δευτέρα 1/10 έκλεισε ένας μήνας κινητοποιήσεων στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με κοινή κινητοποίηση ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα νοσοκομεία) και ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί), οι οποίες συγκάλεσαν συγκέντρωση στο Γεννηματάς με παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή, κλείσιμο του γειτονικού κόμβου της Ευαγγελίστριας και πορεία προς το επίσης γειτονικό ΑΧΕΠΑ, όπου έγινε μαζική κοινή συνέλευση και δόθηκαν συνεντεύξεις από τις ηγεσίες των ομοσπονδιών.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαζικά, με πανό, συνθήματα, τοποθετήσεις κλπ., κύρια οι εργαζόμενοι του Αγ.Δημητρίου, του Γεννηματάς και του ΑΧΕΠΑ.
Η κοινή κινητοποίηση ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ δυστυχώς δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Σημαντική σε αυτό ήταν η συμβολή της παράταξής μας. Αρχές Σεπτέμβρη παρεμβήκαμε σε συνέλευση των γιατρών του ΑΧΕΠΑ και τους καλέσαμε να συμμετέχουν στη συνέλευση του υπόλοιπου προσωπικού την επόμενη ημέρα, για να συναποφασίσουμε κινητοποίηση. Έτσι και έγινε.
Πραγματοποιήσαμε σειρά δράσεων όλο το Σεπτέμβρη. Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του διοικητή και ανοιχτή συγκέντρωση στην πύλη. Μαζική αποχή των ειδικευόμενων, πορεία και συνθήματα μαζί με πολλούς από το υπόλοιπο προσωπικό μέσα στο νοσοκομείο, «ομηρεία» του διοικητή, μεταφορά ασθενών στο γραφείο του κ.ά., στη γενική εφημερία της 9/9.
Στην κινητοποίηση και συνέλευση των γιατρών στη γενική εφημερία της 25/9 παρεμβήκαμε πάλι σαν παράταξη και αποφασίστηκε κινητοποίηση για τη 1/10.
Το κάλεσμα για ενότητα δεν είναι κάτι γενικό, αλλά κάτι που παλεύεται συγκεκριμένα σε κάθε χώρο, με τις ευκολίες και τις δυσκολίες του, τα πάνω και τα κάτω και δεν χρειάζεται να αναθέτουμε στις «υπεύθυνες» ή κατ’ άλλους «προδοτικές» ηγεσίες αυτό το καθήκον. Οι όποιες ηγεσίες πιέζονται από τις δράσεις των επιμέρους χώρων.
Η ένταση της κρίσης πάνω σε όλα τα στρώματα των εργαζομένων πιέζει προς την πολιτικοποίηση και την ενότητα. Η πρόταση για Επιτροπές Αγώνα, που θα δίνουν περιεχόμενο δράσης και πρωτοβουλία σε κάθε εργαζόμενο και αγωνιστή, εξυπηρετεί αυτή την κατεύθυνση.