Εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας

Φωτογραφία

Την Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Μάρτη θα διεξαχθούν οι εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εκπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Ελένη Χριστοπούλου, συμβασιούχος εργαζόμενη στο Δήμο Καλλιθέας

Σε αυτές τις εκλογές θα είναι πολύ κρίσιμο να βγει μπροστά ο κόσμος που έδωσε τις μάχες το προηγούμενο διάστημα. Τις μάχες για τις συναδέλφισσες  από τους παιδικούς σταθμούς, τις μάχες για να πληρωθούμε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας προηγούμενων χρόνων και να μας χορηγηθούν και αυτά του 2021.
Ήταν μάχες που δείξαμε πως όταν οι εργαζόμενοι δράσουν ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά μπορούν να τα καταφέρουν, μπορούν να πετύχουν νίκες, μπορούν να αναγκάσουν τον εκάστοτε δήμαρχο να υποχωρεί και να δέχεται τις απαιτήσεις μας. Μπορεί στις κάλπες να μην υπάρχει ένα αντίστοιχο ενωτικό ψηφοδέλτιο της Αριστεράς αλλά χρειάζεται να ψηφίσουμε και με το βλέμμα στο ποιος θα προσπαθήσει πραγματικά να υπάρξει αυτή η κατεύθυνση μέσα στο Δ.Σ. την επομένη των εκλογών και για αυτό το λόγο είναι κρίσιμη η ψήφος στην Πρωτοβουλία Ενότητας και Δράσης (ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Καλλιθέας).
Μάχες
Το επόμενο διάστημα οι ενωτικοί αγώνες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και σε μάχες που ξεπερνάνε τα όρια του δήμου μας. Οι μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και οι προσλήψεις προσωπικού που θα καλύπτει τις ανάγκες μας ώστε να μην εξουθενώνεται το υπάρχον λειψό προσωπικό, οι περικοπές στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, η μάχη για τη μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, η μάχη για ασφαλείς συνθήκες εργασίας σε κάθε δήμο. Για αυτό το λόγο είναι εξίσου κρίσιμη και η συμμετοχή της παράταξής μας στο νέο Δ.Σ. αλλά και η εκπροσώπησή της στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Μάχες που πρέπει να οργανωθούν μαζί με την κοινωνία. Γιατί οι δήμοι χρειάζεται να είναι αρωγοί της κοινωνίας και αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να την επιβάλλουμε με τους αγώνες μας. Μόνο έτσι θα αποκτήσουν μόνιμο προσωπικό οι παιδικοί σταθμοί και μόνο έτσι θα δοθούν χρήματα για να φτιαχτούν και καινούργιοι. Μόνο έτσι θα υπάρξουν στελεχωμένες κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν και θα αναβαθμίσουν προς τα πάνω το βιοτικό επίπεδο των δημοτών.
Φεμινιστική παρέμβαση
Μια από αυτές τις μάχες είναι και η απαίτηση που προβάλλεται ήδη από το τι συμβαίνει στη κοινωνία μας με την αύξηση των κρουσμάτων επιθέσεων σε βάρος των γυναικών. Οι εργαζόμενες-οι στο Δήμο Καλλιθέας χρειάζεται να ενώσουμε τις φωνές μας με τους κατοίκους της πόλης που ζητάνε τη δημιουργία Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στην Καλλιθέα. Σε ένα Δήμο όπως η Καλλιθέα, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, δεν επιτρέπεται να μην υπάρχει κέντρο στήριξης γυναικών και παιδιών ενάντια στην έμφυλη βία. Δε θέλουμε να μετράμε θύματα και περιστατικά βίας. Απαιτούμε μέτρα πρόληψης της βίας αλλά και στήριξης των θυμάτων, τα οποία καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους και διεκδικούν δικαιοσύνη και ασφάλεια. 
Για αυτό το λόγο και μέσα στο σωματείο μας χρειάζεται να φτιαχτεί επιτροπή από συναδέλφισσες εκλεγμένες στο Δ.Σ. ή έστω υποψήφιες για αυτό, όπου οι συναδέλφισσες να καταγγέλλουν περιστατικά βίας και παρενόχλησης εναντίον τους στο χώρο δουλειάς. Για αυτούς τους λόγους και στην πρόσφατη συνέλευση του σωματείου επιμείναμε να υπάρξει ψήφισμα-κάλεσμα στη διαδήλωση και την φεμινιστική απεργία της 8ης Μάρτη.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία