Απεργία τριών μηνών συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Phone Marketing στη Νέα Ιωνία.

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν τον αγώνα τους ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει την εκ περιτροπής απασχόληση (1 μέρα την εβδομάδα). Μέρα με τη μέρα η αποφασιστικότητά τους μεγαλώνει, μέσα από τη συλλογικότητα που έχει δημιουργήσει ο αγώνας τους, με συνεχείς γενικές συνελεύσεις, γλέντια και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις άλλων σωματείων.

Στα μέσα Ιούνη, η γενική τους συνέλευση έδωσε άλλο ένα χτύπημα στην εταιρεία, που πίστεψε ότι, αντιπροτείνοντας ψίχουλα, ο αγώνας των εργαζόμενων θα καμφθεί. Οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση της εταιρείας για εφαρμογή 4ωρης πενθήμερης απασχόλησης για όλους τους εργαζόμενους μέχρι την 1η του Σεπτέμβρη, υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, μείωση 10% στους μισθούς των εργαζομένων, που αμείβονται στο όριο της κλαδικής ΣΣΕ των ιδιωτικών υπαλλήλων και ένα μήνα καθυστέρηση των πληρωμών. Τον Οκτώβρη η εργοδοσία θα επανεξέταζε τη στάση της. Όπως ήταν αναμενόμενο, η γενική συνέλευση των εργαζομένων δεν δέχθηκε τους όρους της εταιρείας και διεμήνυσε στους εργοδότες ότι δεν θα ξαναπιάσουν δουλειά, αν δεν διασφαλιστούν οι μισθοί τους, στο ύψος που ήταν μέχρι την έναρξη της κινητοποίησης, οι θέσεις εργασίας τους και τα δικαιώματά τους.

Στους απεργούς, που περιφρουρούν καθημερινά τον αγώνα τους, χρειάζεται να δοθεί κάθε στήριξη. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Σωματεία (WIND, Vodafone, Δήμοι Νέας Ιώνιας, Ηρακλείου, Καλλιθέας), επιτροπές γειτονιάς κ.ά. έχουν βγάλει ψηφίσματα και έχουν ενισχύσει το απεργιακό ταμείο που στηρίζει τη σκληρή καθημερινότητα των απεργών και των οικογενειών τους. Η νίκη τους θα δώσει μεγάλη ώθηση στους αγώνες των εργαζόμενων σε μια σειρά κλάδους ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και για την ακύρωση του μνημονίου.