Το ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση-κόλαφο ενάντια στον αναπληρωτή υπουργό, αναφέροντας και τα εξής, μεταξύ άλλων:

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής, από αναίτιες προσαγωγές νέων όπως στον πεζόδρομο Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη, αναίτιες προσαγωγές διαδηλωτών, εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, επιθέσεις σε διαδηλωτές στις Σκουριές, στο Βόλο κ.α. (...)
Γνωρίζουμε πως η αστυνομία, και δη οι κατασταλτικοί της μηχανισμοί, δρουν σε αρκετές περιπτώσεις ανεξέλεγκτα κι αυτόνομα από την πολιτική τους αρχή. Γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν ακόμα και με μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρ’ όλα αυτά θεωρούμε πως μία από τις μεγάλες μάχες που έχει να δώσει αυτή η κυβέρνηση είναι ακριβώς η μάχη απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, τη διάλυση των ακροδεξιών/φασιστικών θυλάκων και για τον έλεγχο και την τιμωρία των αστυνομικών αυθαιρεσιών.
Θεωρούμε πως από πλευράς του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κου Πανούση, ελάχιστα έχουν γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση. (...)
Θεωρούμε πως οι παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού, όπου με απαξιωτικό τρόπο καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαράδεκτες και κινούνται εκτός των αρχών και των αξιών της Αριστεράς.
Το αποκορύφωμα αυτών υπήρξε η πρόσφατη δήλωσή του όπου βάζει στο ίδιο πλαίσιο “συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ” μαζί με το οργανωμένο έγκλημα, σε ό,τι αφορά την επιδίωξη απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση.
Εκτιμούμε πλέον πως ο “κόμπος έφτασε στο χτένι”. Φαίνεται πως ο κος Πανούσης δεν είναι διατεθειμένος πλέον να εξυπηρετήσει το πολιτικό σχέδιο που υπήρξε η βάση για την ανατροπή στις 25 Γενάρη κι ως εκ τούτου απαιτούμε την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση. (...)».