Ιδρυτική συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Παραλίας στην Πάτρα

Φωτογραφία

Πεποίθηση πάρα πολλών ανθρώπων στην Παραλία είναι ότι ζούμε μια νέα περίοδο ριζοσπαστικοποίησης και ανατροπών. Αυτό προσπαθούμε να το φέρουμε σε επικοινωνία με την κουλτούρα, τις αρχές και τις αξίες της ριζοσπαστικής-επαναστατικής Αριστεράς.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Παύλος Τσεκούρας

Η σοβαρή και μελετημένη κινηματική και πολιτική δουλειά συντρόφων την προηγούμενη περίοδο στην Παραλία έφερε σαν φυσιολογικό αποτέλεσμα τη δημιουργία τοπικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την προεκλογική περίοδο για την 6η Μαΐου επικοινωνήσαμε και απευθυνθήκαμε, για να μεταφέρουμε το μήνυμα ανατροπής της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε χιλιάδες ανθρώπους με κάθε τρόπο.

Δώσαμε χέρι-χέρι και σπίτι-σπίτι σε όλη την περιοχή φυλλάδια, εκλογική διακήρυξη και ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Στήσαμε τραπεζάκι, κάναμε περιοδείες στα μαγαζιά και κουβεντιάσαμε με πάρα πολλούς ανθρώπους. Κάναμε αφισοκόλληση.
Διακινήσαμε την «Εργατική Αριστερά» και πήραμε οικονομική στήριξη.

Γνωριστήκαμε μεταξύ μας πάρα πολλοί «Συριζαίοι» και ήρθαμε σε επικοινωνία με καινούργιους ανθρώπους, που για πρώτη φορά προσήλθαν, στήριξαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι κατακτήσαμε το υψηλότερο ποσοστό στην περιφέρεια Αχαΐας με 28,08% και 1.031 ψήφους από 3,10% και 147 ψήφους το 2009.

Τώρα είμαστε πολλοί και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία, αλλά και μας αναθέτει νέες ευθύνες και καθήκοντα.

Το Σάββατο 12/5, σαν προσωρινή επιτροπή Παραλίας οργανώσαμε για δυόμιση ώρες συγκέντρωση-συζήτηση, την οποία άνοιξαν με σύντομες τοποθετήσεις ο Γιώργος Κοκκινάρης, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, και ο Μιχάλης Βεργίτσης, μέλος της πανελλαδικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πήραν μέρος κοντά στα εκατό άτομα.

Φυσιολογική συνέχεια ήταν να καλέσουμε τους συντρόφους που θέλουν να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στη ζωή, τη δράση και την πολιτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραλία, σε ιδρυτική συνέλευση τοπικής επιτροπής. Αυτή πραγματοποιήθηκε με 43 άτομα το Σάββατο 19/5. Συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή, η οποία ήδη σχεδιάζει και συντονίζει τις επόμενες δράσεις στην περιοχή.

Πεποίθηση πάρα πολλών ανθρώπων στην Παραλία είναι ότι ζούμε μια νέα περίοδο ριζοσπαστικοποίησης και ανατροπών. Αυτό προσπαθούμε να το φέρουμε σε επικοινωνία με την κουλτούρα, τις αρχές και τις αξίες της ριζοσπαστικής-επαναστατικής Αριστεράς. Να το κάνουμε οργανωμένη δράση. Θα παλέψουμε, ώστε στις εκλογές στις 17/6 να ολοκληρωθεί το βήμα ανατροπής που έκανε ό λαός.

Το χαμόγελο ικανοποίησης και χαράς της 7ης  Μάη του 2012 να το κάνουμε αφετηρία νίκης.

Για την προσδοκία  των ριζικών αλλαγών.
Για την ελπίδα των μεγάλων οραμάτων.
Για την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής.
Είμαστε αισιόδοξοι.

Λέξεις Κλειδιά

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία