Με αφορμή τη δολοφονία του 45χρονου στην Παιανία...

Η δολοφονία του 45χρονου Αλβανού από έναν 23χρονο Έλληνα ο οποίος θεώρησε ότι το θύμα ήταν ένας από τους διαρρήκτες που αποπειράθηκαν να κλέψουν το σπίτι του και απείλησαν την οικογένειά του, αναδεικνύει δύο πράγματα:

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Πέτρος Τσάγκαρης
Πρώτον, ότι όσο υπάρχει και όσο εντείνεται η φτώχεια, τόσο σε Έλληνες όσο και σε μετανάστες, η παραβατικότητα ή ακόμη και το έγκλημα θα εντείνονται. Ακόμη κι αν τοποθετηθεί ένας αστυφύλακας έξω από κάθε σπίτι, όσο δεν λύνεται το πρόβλημα της φτώχειας, το πρόβλημα των 1.200.000 ανέργων, το πρόβλημα του 60% νεολαιίστικής ανεργίας, το πρόβλημα της γενικευμένης κοινωνικής αδικίας, οι ληστείες και οι διαρρήξεις θα εντείνονται.
 
Δεύτερο, ο φόβος και η μισαλλοδοξία είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι στις πράξεις των ανθρώπων. Τους μετατρέπει σε τραγικούς ήρωες ταινιών των αδελφών Κοέν. Αν γενικευτεί η οπλοφορία και η οπλοχρησία (όπως προτείνει ο Καρατζαφέρης και άλλοι), τόσο θα αυξάνονται τα φαινόμενα αυτοδικίας που θα στέλνουν στον τάφο αθώους ή φτωχοδιάβολους (Έλληνες και ξένους) και στη φυλακή τους θύτες τους. Αυτός ο «πόλεμος» το μόνο που θα κάνει είναι να αυτοαναπαράγεται σε έναν ατέλειωτο κύκλο αίματος. Η λύση είναι πολιτική, η λύση είναι η άρση της φτώχειας, η αλληλεγγύη, η διατήρηση του ανθρωπισμού με κάθε τρόπο.

Online έκδοση

Επικαιρότητα

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία