προκήρυξη: Απεργιακός Αγώνας Διαρκείας - Καταλήψεις Παντού

Φωτογραφία

Να ανατρέψουμε τα μέτρα και την συγκυβέρνησή τους

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

 

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη παραπαίει.Tο ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης ενώ την ίδια ώρα η ΔΗΜΑΡ για λόγους κοινοβουλευτικής, έστω, επιβίωσης επιμένει ότι δε θα ψηφίσει τα εργασιακά. Η ψήφιση του άρθρου στη Βουλή για τις ιδιωτικοποιήσεις πέρασε με οριακή πλειοψηφία (148 έναντι 293 παρόντων), ενώ η τροπολογία ένταξης στον ΕΟΠΥΥ των κλάδων Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν πέρασε. Παρότι στριμωγμένη από την οργή του κόσμου, η κυβέρνηση πιεσμένη από τις απαιτήσεις της τρόικας και των ντόπιων εργοδοτών, δηλώνει αποφασισμένη να φέρει για ψήφιση στη βουλή μέτρα για τον κόσμο της εργασίας, που απειλούν την ίδια του την επιβίωση. Το μνημόνιο 3 προβλέπει:

 

·         δραματική μείωση προσωπικού σε νοσοκομεία, δήμους και σχολεία, πάγωμα των προσλήψεων

·         μείωση μισθών (έως και 35% στις ΔΕΚΟ) και κοινωνικών επιδομάτων, κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων και δώρων

·         περικοπές συντάξεων έως και 12%-μείωση εφάπαξ κατά 23%-αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών

·         απομάκρυνση 25.000 υπαλλήλων από το δημόσιο

·         κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση της φορολογίας

·         ένταξη όλων των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ

·         αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ 8% και της τιμής του εισιτηρίου 25%

 

Κάτω από την πίεση της βάσηςτων συνδικάτων και μπροστά στο μέγεθος της επίθεσης από κυβέρνηση και τρόικα, που επιδιώκουν να ισοπεδώσουν κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκαν να αποφασίσουν 48ωρη απεργία 6 και 7 Νοέμβρη, ημέρες συζήτησης και (μη) ψήφισης του νέου πακέτου λιτότητας.

 

Η δύναμη που επέβαλε τις κινητοποιήσεις είναι η οργή των εργαζόμενων της βάσηςπου βγήκαν ξανά στους δρόμους απαιτώντας να σταματήσει η καταστροφή του κόσμου της εργασίας. Μικρές και μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις γίνονται συνεχώς από το Σεπτέμβρη, ενώ στις 28 Οκτώβρη έγιναν σε όλη την Ελλάδα ογκώδεις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας δίπλα στις παρελάσεις. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ξεκίνησαν ήδη το χορό των κινητοποιήσεων με απεργία και συγκεντρώσεις, ενώ οι εργαζόμενοι των δήμων καλούν σε καταλήψεις δημαρχείων που μετατρέπονται σε κέντρα αγώνα!

 

Η κυβέρνηση για να πνίξει τη λαϊκή οργή και αντίσταση καταφεύγει ολοένα και περισσότερο στη βία και στην καταστολή. Ο σκοπός είναι ένας: να περάσουν τα μέτρα πάση θυσία! Γι αυτό δε διστάζει να προβεί σε καταπάτηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, προληπτικές προσαγωγές, συλλήψεις, φίμωση της ενημέρωσης. Γι αυτό δε διστάζει σε αυτή τη δύσκολη δουλειά να χρησιμοποιήσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τα παραδείγματα είναι πολλά: η καθαίρεση δημοσιογράφων της ΝΕΤ, της ΕΤ3, τα πογκρόμ κατά μεταναστών στον Α. Παντελεήμονα, τα βασανιστήρια συλλληφθέντων αντιφασιστών στη ΓΑΔΑ, η σύλληψη απεργών κατά τη διάρκεια προσυγκέντρωσης και η διαπόμπευση τους.

 

Δε μας τρομοκρατούν, μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Μια σειρά από χώρες της Νότιας Ευρώπης (Ισπανία-Πορτογαλία-Ιταλία) συγκλονίζονται από μεγάλες εργατικές- λαϊκές κινητοποιήσεις προκαλώντας την γενικότερη αποσταθεροποίηση και αμφισβήτηση κάτω από το βάρος του λαϊκού παράγοντατης κυρίαρχης πολιτικής της ΕΕ και της Τρόικα.

 

Τώρα είναι η στιγμή να κλιμακώσουμε αποφασιστικά, μαχητικά και ενωτικά τους αγώνες μαςγια την ανατροπή της κυβέρνησης και το μπλοκάρισμα της ψήφισης του νέου πακέτου κοινωνικής λεηλασίας. Να νεκρώσουν τα παντα! Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Αθήνας και το Σύνταγμα. Κάθε πόλη, χωριό, νοσοκομείο, δημαρχείο να γίνουν κέντρα αγώνα ενάντια στην μνημονιακή βαρβαρότητα. Με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις να ανατραπούν Είναι καιρός να φύγουν, μαζί την πολιτική τους.

 

Η ΔΕΑ παλεύει μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για μια μαχητική αντιπολίτευση ανατροπής που θα επιβάλλει μαζί με την εργατική τάξη και το λαό το σταμάτημα του νεοφιλελεύθερου κατήφορου, την μονομερή κατάργηση των μνημονίων των εφαρμοστικών νόμων και της καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων. Για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων, την εγγύηση των δημόσιων νοσοκομείων και σχολείων. Για να μη δεχτούμε καμιά θυσία για το ευρώ και το χρέος και να διακόψουμε αμέσως και μονομερώς τις πληρωμές τόκων και χρεολυσίων προς τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους. Για να σταματήσουμε την φασιστική απειλή και να κατοχυρώσουμε ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες. Για τη σοσιαλιστική ανατροπή.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

 

Τρίτη 6/7: Προσυγκέντρωση 10.30 π.μ (Μουσείο)

Τετάρτη 7/7:Περικύκλωση της Βουλής 5.00 μ.μ (Όθωνος και Αμαλίας)

 

Online έκδοση

Επικαιρότητα

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία