Φύλλο Νο 403 (7 Μάρτη 2018)

Της σύνταξης...

Τα συλλαλητήρια στις 17 Μάρτη, μέσα στις τρέχουσες εξελίξεις, παίρνουν ξεχωριστή σημασία: Είναι ευκαιρία να διατυπωθεί μαζικά και αγωνιστικά ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στο ρατσισμό, στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο, στο φασισμό. Ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, που όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων αντίστασης οφείλουν να στηρίξουν αποφασιστικά, χωρίς πολιτικούς δισταγμούς και υποσημειώσεις.

Η ΛΑΕ να απευθυνθεί στον κόσμο των κινημάτων και στη ριζοσπαστική Αριστερά

Συνέντευξη με τον Χρήστο Τουλιάτο, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και της ΑΡΑΝ

Νέα από τους εργατικούς χώρους

Νέα από τους εργατικούς χώρους

Καμιά απόλυση συμβασιούχου από τα Δημόσια Νοσοκομεία

Ο ι απολύσεις (που βαφτίζονται «λήξη σύμβασης») των επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών από τα δημόσια νοσοκομεία θα τα φέρουν σε ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία λειτουργίας. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και οι ίδιες οι διοικήσεις τους παραδέχονται ότι χωρίς το επικουρικό προσωπικό δεν θα ανταπεξέρχονται!

Φεμινιστικοί αγώνες σε όλο τον κόσμο

Από την πάλη για δικαιώματα στην φεμινιστική απεργία

Επίμονη δουλειά από τα κάτω και συμμετοχή του κόσμου στις γειτονιές

Συνέντευξη με τον Κώστα Παπαδόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Νίκαιας-Ρέντη

Νέα από τις σχολές

Νέα από τις σχολές

Στις διώξεις του «πρύτανη των ΜΑΤ» απαντάμε: Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων!

Στις 13/3 δικάζονται διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και ένας καθηγητής, για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του 2014, κατόπιν δίωξης που ζήτησε ο Θεόδωρος Φορτσάκης, τέως πρύτανης και νυν βουλευτής της ΝΔ. Οι διώξεις αυτές αποτελούν μια ξεκάθαρη πρόκληση απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους συλλογικούς αγώνες. Απέναντι σε αυτή την πρόκληση πρέπει να υπάρξει μια απάντηση όχι μόνο μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και στο δρόμο.

Παντελής Πουλιόπουλος: Ένας διεθνιστής επαναστάτης

Την Κυριακή 25 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε στη Θήβα εκδήλωση της Ανοικτής Επιτροπής Μνήμης για την αναστήλωση της προτομής του Παντελή Πουλιόπουλου.

Οι επιχειρηματίες βλέπουν πιο «ζεστά» τον Κόρμπιν

Βρίσκοντας τον προσανατολισμό μας σε ένα νέο τοπίο

Η πάλη ενάντια στην ακροδεξιά στην Ιταλία

Ένα από τα χαρακτηριστικά που σημάδεψαν την προεκλογική περίοδο στην Ιταλία ήταν η κλιμάκωση της ακροδεξιάς προκλητικότητας και οι αντιφασιστικές απαντήσεις.

Μικρά Αντιρατσιστικά

Στην δίκη της Χρυσής Αυγής, οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής αποχώρησαν, αφού το δικαστήριο δεν δέχθηκε το αίτημά τους για διακοπή της διαδικασίας, λόγω του σοβαρού τραυματισμού της Ελευθερίας Τομπατζόγλου (δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα) την Κυριακή το βράδυ στoν Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Φαβέλα, όταν τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με μαρτυρίες, εισέβαλλε και τραυμάτισε πέντε άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο. Κατά την δεκάλεπτη διακοπή της έδρας η Μάγδα Φύσσα αντέδρασε έντονα εναντίον συνηγόρου υπεράσπισης, όταν εκείνος έκανε αναφορά και για δικά τους «θύματα» δικηγόρους, αλλά και για τον χαρακτηρισμό «ατύχημα» για την επίθεση που δέχθηκε η Ελευθερία. Το χτύπημα με σίδερο στο κεφάλι δεν είναι δολοφονική απόπειρα, είναι απλώς «ατύχημα»...

Και όμως γυρίζει

Γερμανία: Πέρασε και τον τελευταίο σκόπελο η ηγεσία του SPD στο δρόμο προς τη συγκυβέρνηση με τη Δεξιά. Στο εσωκομματικό δημοψήφισμα, με σκορ 66%-34%, τα μέλη του κόμματος ενέκριναν την προγραμματική συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει η ηγεσία με τους Χριστιανοδημοκράτες. Τα ίδια τα ηγετικά στελέχη δηλώνουν έκπληξη από το εύρος της νίκης τους. Το ζητούμενο είναι πλέον πώς θα κινηθεί η αριστερή πτέρυγα που έδωσε σκληρή μάχη ενάντια στη συγκυβέρνηση και τι θα κάνει ο Κέβιν Κιούνερτ, επικεφαλής της Νεολαίας, που εμφανίστηκε ως το νέο «αστέρι» της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας κατά την εσωκομματική διαπάλη…

Ιταλικές εκλογές: Οι νέοι συσχετισμοί και η επόμενη μέρα

Μια πολιτική κρίση πρωτόγνωρη ακόμα και για την ταραχώδη κοινοβουλευτική παράδοση της Ιταλίας