Η εκλογική μάχη στο Αγρίνιο

Ή με την Αριστερά και αυτούς που εκπροσωπεί (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, ανέργους, συνταξιούχους, τη νεολαία) ή με τη Δεξιά των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεκδοτών.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Γ.Αντάς, δημόσιος υπάλληλος

Στις 13/5, στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ Αγρινίου, οργανώθηκε συζήτηση με πρωτοβουλία συντρόφων της ΔΕΑ, με θέμα το εκλογικό αποτέλεσμα και τις προοπτικές που ανοίγονται για την αντίσταση. Συναντηθήκαμε σύντροφοι που κινητοποιηθήκαμε ενάντια στα χαράτσια (φόρος επιτηδεύματος, χαράτσι ΔΕΗ), για την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων, στην καμπάνια για την παιδική βιβλιοθήκη Αγρινίου. Δώσαμε μαζί με άλλους τη μάχη των εκλογών, με κοινό εργαλείο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση της Αριστεράς βρήκε μεγάλη απήχηση στα εργατολαϊκά στρώματα που αναζητούν τον τρόπο να μπλοκαριστεί η κυβερνητική μηχανή του μνημονίου. Ο θρίαμβος της ενωτικής Αριστεράς σκιάστηκε από την άνοδο των νεοναζί. Η αντιμετώπιση των φασιστών θα πρέπει να μπει στην πρώτη θέση της ατζέντας όλων των αριστερών κομμάτων και των συνδικάτων.

Η κατάρρευση της σοσιαλδημοκρατίας βάζει με διλημματικό τρόπο το επίδικο όλων των εκλογικών αναμετρήσεων που θα ακολουθήσουν. Ή με την Αριστερά και αυτούς που εκπροσωπεί (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, ανέργους, συνταξιούχους, τη νεολαία) ή με τη Δεξιά των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεκδοτών.

Η μετωπική σύγκρουση των δύο βασικών τάξεων της κοινωνίας είναι στην ημερήσια διάταξη.

Καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερή απάντηση στα αδιέξοδα του συστήματος ή με τον εφιάλτη του νεοφιλευθερισμού και των μνημονίων.

Λέξεις Κλειδιά

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία