Εκδήλωση-Συζήτηση της ΔΕΑ

Φωτογραφία

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Ενάντια στην κυβέρνηση των μνημονίων, του κεφαλαίου, του ρατσισμού
ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ
Σε κάθε πόλη, γειτονιά, εργασιακό χώρο

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, και με το βλέμμα στις κρίσιμες μάχες που έρχονται, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά διοργανώνει πολιτική εκδήλωση τη Δευτέρα 25 ιούνη, στις 7.30 μμ στην ΑΣΟΕΕ (Αμφιθέατρο Αντωνιάδου), με θέμα ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ενάντια στην κυβέρνηση των μνημονίων, του κεφαλαίου, του ρατσισμού - ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ σε κάθε πόλη, γειτονιά, εργασιακό χώρο.

 

Θα παρέμβουν οι Κ. Αθανασίου, Τ. Κορωνάκης, Π. Κοσμάς, Σ. Μάρταλης, Γ. Σαπουνάς, Δ. Στρατούλης, Θ. Φωτίου.

 

 

 Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17 Ιούνη ήταν συνέχεια του πολιτικού σεισμού της 6 Μάη, που άλλαξε ριζικά τον πολιτικό συσχετισμό των δυνάμεων. Η αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ από τις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις δημιούργησε πανικό στη ντόπια κυρίαρχη τάξη αλλά και στους διεθνείς συμμάχους της. Δημιούργησε, ταυτόχρονα, κύμα ελπίδας, ενθουσιασμού και αλληλεγγύης στις δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα. Η εργατική-λαϊκή και αριστερή νίκη στις 6 Μάη και στις 17 Ιούνη πρέπει να διαφυλαχθεί και να ολοκληρωθεί.

 

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, επενδύοντας όλες του τις δυνάμεις στο στόχο της ανατροπής των μνημονίων και των κυρίαρχων πολιτικών επιλογών, με σοβαρότητα και ειλικρινή ενωτική διάθεση, πέτυχε μια αλματώδη ανάπτυξη που δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολιτευτική περίοδο. Η πολιτική και αγωνιστική αξιοποίηση όλου αυτού του τεράστιου δυναμικού στο μετεκλογικό τοπίο, κάνει το στόχο της ανατροπής εφικτό.

 

 Η «πρωτιά» της ΝΔ είναι μια πύρρεια νίκη για τον Αντ. Σαμαρά. Παρά τη σκανδαλώδη υποστήριξη των ΜΜΕ, των επιχειρήσεων και των τραπεζών όπως και του διεθνούς παράγοντα, έμεινε αρκετά πίσω από το ποσοστό του Καραμανλή στο Βατερλό της Δεξιάς το 2009. Για να σχηματίσει κυβέρνηση ο Αντ. Σαμαράς χρειάζεται ξανά τη «συστράτευση» με το ΠΑΣΟΚ, που είδε τις δυνάμεις του να εξανεμίζονται, ειδικά στις εργατικές και λαϊκές περιοχές. Δεν πρέπει να υπάρχει απολύτως καμιά αμφιβολία ότι τα δύο μνημονιακά κόμματα, με τη συνδρομή της ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη, οδεύουν προς μια κυβέρνηση που δεν θα έχει ουσιαστικές διαφορές από την κυβέρνηση Παπαδήμου και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον κόσμο με την ίδια αποφασιστικότητα, με στόχο την ταχύτερη ανατροπή της. Οι υποσχέσεις για «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου είναι δημαγωγικές και δεν επιτρέπουν αυταπάτες. Περιορίζονται στα ζητήματα του πότε και πώς θα πληρωθούν οι δανειστές και δεν αγγίζουν τη ψυχή της μνημονιακής πολιτικής που είναι η προσήλωση στα προγράμματα διαρκούς και βάρβαρης λιτότητας.

 

Παράλληλα θα χρειαστεί αντιμετώπιση το εξαιρετικά ανησυχητικό γεγονός της εγκατάστασης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Η Χ.Α. το επόμενο διάστημα θα είναι μια απειλή όχι μόνο για τους μετανάστες, αλλά για κάθε αγωνιστή. Θα αποτελέσει μια δύναμη ενάντια στην Αριστερά και το κίνημα συνολικότερα.

 

Σε αυτό το πολιτικό τοπίο, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ριζοσπαστικοποιήσει την πολιτική του και να αναλάβει τα καθήκοντα της αριστερής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη βουλή. Η δύναμη που ο κόσμος έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αξιοποιηθεί για την ταχύτερη οργάνωση της εργατικής-λαϊκής αντεπίθεσης, με πρώτο στόχο την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας. Αντίθετα, οι φωνές για «υπευθυνότητα», για προσαρμογή στον κοινοβουλευτικό καθωσπρεπισμό, οδηγούν στο να εξανεμιστεί η δυναμική του 27% και της πρωτοκαθεδρίας στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στις λαϊκές γειτονιές.

 

Το ζήτημα της συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ «από τα κάτω», σε επίπεδο εργασιακών χώρων και γειτονιάς, αποτελεί επιτακτικό καθήκον. Το σύνθημα ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ, δεν είναι πια μόνο μια επιθυμία. Είναι μια ανάγκη που οι ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων του μόχθου, μπορούν να μετατρέψουν σε εφικτή διαδικασία. Για την υλοποίηση της απαιτείται η συνειδητή και συστηματική προσπάθεια του κόσμου που το κατανοεί και το κάνει δική του υπόθεση. Η δικτύωση αυτού του κόσμου, αποτελεί εντέλει έναν αποφασιστικό παράγοντα για την πραγματοποίηση των στόχων της ανατροπής! Η εκδήλωση που οργανώνεται επιχειρεί να συμβάλει ουσιαστικά σ΄ αυτή την υπόθεση.

 

Λέξεις Κλειδιά

Online έκδοση

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία