Φύλλο Νο 412 (11 Ιούλη 2018)

Της σύνταξης...

Υπάρχουν στιγμές όπου οι «μικρές» ειδήσεις από το διεθνές πεδίο αναδεικνύουν με σαφήνεια την πραγματική κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα υποδεικνύουν τα καθήκοντα και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει αποφασιστικά η διεθνής ριζοσπαστική Αριστερά.

Αστάθεια και αβεβαιότητα στο πολιτικό σκηνικό

Τα επικοινωνιακά τρικ του Μαξίμου αδυνατούν να αντιστρέψουν το τοπίο

Προσφυγικό: Η ΕΕ και η κυβέρνηση υιοθετούν την ατζέντα της ακροδεξιάς

Επισημοποίηση μιας προαναγγελθείσας έντασης της καταστολής σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών μπορεί να χαρακτηριστεί η «μίνι» Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, την ίδια περίπου χρονική στιγμή κατά την οποία 100 πρόσφυγες, προερχόμενοι από τη Λιβύη, αφήνονταν, για μια ακόμη φορά, να πνιγούν αβοήθητοι στη Μεσόγειο.

Λένε ότι... για τους βιασμούς ευθύνονται τα ρούχα, η ζέστη και κάποιοι… ανώμαλοι

Ξεκίνησε την Τετάρτη 4/7 η δίκη για την υπόθεση του «βιαστή της Δάφνης». Η υπόθεση αφορούσε την κράτηση παρά την θέληση της, το βιασμό και την κακοποίηση μιας 23χρονης από έναν 53χρονο, κάτοικο Δάφνης.

Διαρκής Θερμή Ειρήνη για διαρκή πόλεμο

Το ΝΑΤΟ μπαίνει σε κατάσταση γενικής πολεμικής ετοιμότητας (με ευρωπαϊκά έξοδα)

Νέα από τους εργατικούς χώρους

Νέα από τους εργατικούς χώρους

Απονομιμοποιημένη και η φετινή «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

Η  διαδικασία της φετινής «αξιολόγησης» στο Δημόσιο εξελίσσεται με υψηλότερα ποσοστά από πέρυσι, αλλά εξακολουθεί να είναι απονομιμοποιημένη στη συνείδηση όλων των εργαζομένων, ενώ ακόμα και αυτοί που τελικά την κάνουν, υποχωρούν λόγω του αντισυνταγματικού, απεργοσπαστικού εκβιασμού της τροπολογίας Γεροβασίλη (που στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στις κρίσεις για θέσεις ευθύνης σε όσους δεν «αξιολόγησαν» υφισταμένους).

Αγώνας για να μην περάσουν οι απολύσεις στην υγεία

Με πανελλαδική κινητοποίηση απάντησαν οι εργαζόμενοι στην υγεία στο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση για τους επικουρικούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Το bullying, η αυτοκτονία και η υποκρισία του συστήματος

Άλλος ένας έφηβος αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του ξαφνικά.

Στην τελική ευθεία για το camping νεολαίας της ΔΕΑ

Πλησιάζουν οι μέρες για το camping νεολαίας της ΔΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βαθύ Γυθείου από τις 28 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου.

Πώς, αλήθεια, ανατράπηκε η δικτατορία;

Κάθε χρόνο, στην επέτειο της πτώσης της δικτατορίας στις 23 Ιούλη του 1974, οι καθεστωτικοί ιδεολογικοί και πολιτικοί μηχανισμοί χειραγώγησης δουλεύουν στο φουλ, οικοδομώντας και επανοικοδομώντας την αστική «αφήγηση» για τη δικτατορία και την πτώση της (ακόμα και η επιλογή της λέξης δεν είναι αθώα: προτιμούν την «πτώση» από το σωστότερο «ανατροπή»…).

Η ανακύκλωση της αθλιότητας

Οι κοινωνικές πολυκατοικίες είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοβουλίας του προγράμματος κοινωνικής στέγης του Δήμου Αθηναίων.

Εκδήλωση της «Ανυπότακτης Αθήνας» για το σχέδιο «Κλεισθένης»

Έχει ήδη κατατεθεί και ψηφίζεται το σχέδιο «Κλεισθένης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την Παρασκευή 13/7.

Μικρά Αντιρατσιστικά

Μικρά Αντιρατσιστικά

Γεμάτα από κόσμο και φέτος τα αντιρατσιστικά φεστιβάλ!

Ακόμη ένα καλοκαίρι είναι υπερπλήρες από αντιρατσιστικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

«Όταν ο Μαρξ συνάντησε τους Shakespeare και Goethe»

Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, από τη σειρά «Κριτική Έρευνα» των εκδόσεων RedMarks, η μελέτη της Μαριλένας Καρρά «Όταν ο Marx συνάντησε τους Shakespeare και Goethe – Φετιχισμός και φιλοσοφία της ιστορίας».

Και όμως γυρίζει

Ηνωμένο Βασίλειο: Η παραίτηση του υπουργού και του υφυπουργού Brexit, αλλά και του Μπόρις Τζόνσον, μετά την εισήγηση της Μέι για «μαλακό Brexit» είναι το τελευταίο επεισόδιο και η κορύφωση (μέχρι την επόμενη) της κρίσης που σπαράζει τη βρετανική Δεξιά. Η Μέι δεχόταν πυρά για τη διαρκή αναβλητικότητά της, που είχε ως στόχο να αποφευχθεί η ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ των σκληρών αντι-ευρωπαϊστών και εκείνων που επιμένουν στη διατήρηση «δεσμών» με την ΕΕ. Τις προηγούμενες μέρες, η εσωκομματική σύγκρουση έγινε δημόσια, μέσα από τις στήλες των εφημερίδων (είτε με αρθρογραφία στελεχών, είτε με «διαρροές» απίθανων παρασκηνιακών στιγμών έντασης). Η ανακοίνωση του σχεδίου «μαλακού Brexit» στο υπουργικό συμβούλιο από την πρωθυπουργό αντί να κλείσει το θέμα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, βάζοντας ερωτηματικό ακόμα και στην επιβίωσή της…

Αλλαγή σελίδας στο Μεξικό

Μετά το θρίαμβο του Ομπραδόρ στις εκλογές

Η πολιτική σημασία του BDS και η δράση στην Αυστραλία

Παρουσίαση της ομιλίας του Ομάρ Χασάν*

Πολιορκία και αντίσταση στη Γάζα

Την Παρασκευή 13 Ιούλη, στις 7 µµ, στον πολυχώρο «Κοµµούνα», θα έχουµε την τύχη να συζητήσουµε µε τον Ταουφίκ Χαντάντ για τον αγώνα στην Παλαιστίνη και για τη διεθνή αλληλεγγύη.