Φύλλο Νο 413 (25 Ιούλη 2018)

Της σύνταξης...

Ο  Τσίπρας και ο Καμμένος ετοιμάζονται για τις φιέστες εορτασμού του «τέλους των μνημονίων», προσπαθώντας να μας κάνουν να ξεχάσουμε τη συμφωνία τους με την τρόικα για την απαραβίαστη συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών μέχρι το… 2060.

Στην αιχμή του δόρατος της διπλωματίας της Δύσης

Οι επιδιώξεις των Τσίπρα-Κοτζιά

Φταίνε τα «ασύμμετρα φαινόμενα» ή τα «ασύμμετρα μνημόνια»;

Τραγικός απολογισμός των πυρκαγιών στην Αττική

Τα μνημόνια ολοκληρώνονται, η βαρβαρότητα παραμένει

Μια κυβέρνηση ιστορική χωρίς ιστορία, που σαπίζει μέσα στις ιστορικές της επιλογές

Ο μύθος του «live your myth in Greece»

Πίσω από τα «live your myth in Greece» και τις ωραίες φωτογραφίες πολυτελών ξενοδοχείων, εστιατορίων και μπαρ που πλασάρει το Υπουργείο Τουρισμού και οι επιχειρηματίες για να προσελκύσουν τουρίστες, κρύβεται ένας άλλος κόσμος. Ένας κόσμος που δεν «ζει το μύθο του», αλλά βιώνει την απόλυτη εκμετάλλευση μέσα στο πλαίσιο της «τουριστικής ανάπτυξης», «της εκτόξευσης της κερδοφορίας» και «της αύξησης των εσόδων».

Νέα από τους εργατικούς χώρους

Νέα από τους εργατικούς χώρους

Μνημόνιο μέχρι νεωτέρας στα δημόσια νοσοκομεία!

Σε μνημονιακό καθεστώς θα βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία και το 2019, παρά τα πανηγύρια που ετοιμάζει η κυβέρνηση για έξοδο από τα μνημόνια στα τέλη Αυγούστου του 2018.

Airbnb: Από τις σύνθετες προεκτάσεις στην ανάγκη συνολικής πολιτικής για τη στέγη

Η πρόσφατη εξάπλωση της Airbnb βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων έχει ήδη αποτυπωθεί στον Τύπο, έχει αποτελέσει αντικείμενο θεσμικής ρύθμισης και έχει απασχολήσει και την πλευρά των κινημάτων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Μια βδομάδα πλούσια σε συζητήσεις και όχι μόνο

Πρόγραμμα του camping νεολαίας της ΔΕΑ

Το αναθεωρημένο Δοκίμιο της Ιστορίας του ΚΚΕ 1918-1949

Παίρνοντας ως βάση την τοποθέτηση της ΚΕ («Ριζοσπάστης» 30/6/18), η αναθεώρηση του Δοκιμίου της Ιστορίας του ΚΚΕ 1918-1949 κινείται σε μια σωστή κατεύθυνση, που όμως μένει (ξανά) ημιτελής.

Πολιτικό άσυλο στον Τουργκούτ Καγιά έπειτα από 50 μέρες απεργίας πείνας

Πολιτικό άσυλο πήρε ο Τουργκούτ Καγιά, μετά από 50 μέρες απεργίας πείνας.

Ζοφερές εικόνες στην Ινδία της ακροδεξιάς κυβέρνησης

Στρατόπεδα συγκέντρωσης για μειονότητες, φονική βία ενάντια στην Αριστερά

Ανάγκη μαζικής αντιφασιστικής δράσης

Επέτειος δολοφονίας Π. Φύσσα

Μικρά Αντιρατσιστικά

Μικρά Αντιρατσιστικά

Ο δεξιός κατήφορος του Ορτέγκα

Σφαγές στη Νικαράγουα

Και όμως γυρίζει

Amazon: Μια τριήμερη απεργία στην αποθήκη της Amazon στη Μαδρίτη έδειξε το δρόμο για την πάλη των «αόρατων» εργαζομένων ενάντια στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, τον Τζεφ Μπέζος. Δεν ήταν η πρώτη απεργία στα «κάτεργα» του πολυεθνικού κολοσσού της «νέας οικονομίας». Αλλά οι εργαζόμενοι ζήτησαν διεθνή στήριξη και βρήκαν κυρίως από τους εργαζόμενους στην Amazon στη Γερμανία, αλλά και στην Πολωνία. Τον περασμένο Νοέμβρη είχαν γίνει ταυτόχρονες απεργίες σε Γερμανια-Γαλλία-Ιταλία. Μέσα σε αυτούς τους αγώνες, σε έναν πολύ σκληρό χώρο, ωριμάζει η ιδέα για «πανευρωπαϊκή απεργία», αλλά και γενικότερα για την ανάγκη «διεθνοποίησης» της συνδικαλιστικής οργάνωσης, ως απάντηση στην ισχύ της πολυεθνικής εταιρίας να αξιοποιεί το παγκόσμιο δίκτυό της στον ανταγωνισμό, αλλά και ενάντια στους εργαζόμενους-απεργούς…

Αντίσταση και απειλή εισβολής στη Γάζα

Η Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής συνεχίζεται στην Παλαιστίνη.

Κατοχή, αντίσταση και διεθνής αλληλεγγύη

Παρουσίαση της ομιλίας του Ταουφίκ Χαντάντ*

ΔΕΘ 2018: Αριστερή απάντηση στην κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) θα συμπυκνωθεί το σύνολο της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου που εκπροσωπεί, του ΝΑΤΟ και των μεγαλύτερων εκπροσώπων της ιμπεριαλιστικής μηχανής της Αμερικής.