περιβάλλον

Όπως το είπε πολύ σωστά η Γκρέτα Θάνμπεργκ, «η κλιματική και οικολογική κρίση απλώς δεν μπορεί πλέον να λυθεί στο πλαίσιο των σημερινών πολιτικών και οικονομικών συστημάτων. Δεν είναι γνώμη αυτό. Είναι ζήτημα απλών μαθηματικών». Καθώς η COP26 μένει «μέσα στο πλαίσιο των σημερινών πολιτικών και οικονομικών συστημάτων», η πρόγνωση δεν είναι δύσκολη: όπως δεν το κατάφεραν οι προηγούμενες, έτσι και η συνάντηση της Γλασκόβης δεν θα σταματήσει την καταστροφή.
 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι σημαίνει διαχείριση των απορριμμάτων, που βάζει πάνω από όλα τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων και των ιδιωτών που στοχεύουν μονο σε κέρδη από την διαχείριση των σκουπιδιών, είναι το πως έχει διαχειριστεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Ζακύνθου το θέμα με τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο. 
 

Συνέντευξη με το Χρήστο Κορτζίδη (επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, πρώην δήμαρχο και μέλος της Ευρείας Επιτροπής Υπεράσπισης του Ελληνικού) από την Ε.Α. και το Rp. Τη συνέντευξη πήρε η Κατερίνα Γιαννούλια.
(Ολόκληρο στο RProject.gr)