Φύλλο Νο 414-15 (29 Αυγούστου 2018)

Της σύνταξης...

Πέρα από τους επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς για το τάχα τέλος των μνημονίων, όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα έχει δεσμευτεί για τη συνέχεια της μνημονιακής πολιτικής απαρέγκλιτα μέσα στην επόμενη πενταετία, ενώ η «εποπτεία» θα συνεχιστεί μέχρι το… 2060!

ΔΕΘ, 8 Σεπτέμβρη 2018: Το εργατικό κίνημα και η Αριστερά καλούνται να παρουσιάσουν τις δυνάμεις τους στο δρόμο

Μ προστά μας έχουμε μια Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (83η ΔΕΘ) που θα τα έχει όλα, σε έντονο βαθμό.

Ποια έξοδος;

Ο  Αλέξης Τσίπρας διάλεξε την Ιθάκη και τις πολλές παραπομπές στην ομηρική Οδύσσεια για να «πανηγυρίσει» το τέλος του μνημονιακού προγράμματος και να ζητήσει το δικαίωμα να καθοδηγήσει ο ίδιος και το κόμμα του τη νέα εποχή που υποτίθεται ότι θα ακολουθήσει.

Η διεθνής σημασία της κρίσης στην Τουρκία, ο ρόλος των ΗΠΑ και εμείς

Για άλλη μια φορά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, το καλοκαίρι αποδείχτηκε πολύ «θερμό» στην Τουρκία.

Δεν υπάρχει «αριστερή στροφή» μέσα στη μνημονιακή συνέχεια

Η προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα και του επιτελείου του να δημαγωγήσουν περί μιας κάποιας «αριστερής στροφής» αποδεικνύει ότι διαισθάνονται ότι η βασική αιτία της επερχόμενης ήττας είναι οι απώλειές τους από τα αριστερά.

Νέα από τους εργατικούς χώρους

Νέα από τους εργατικούς χώρους

48ωρο κινητοποιήσεων από την ΠΟΕΔΗΝ

Η  κατάσταση στη δημόσια υγεία έχει γίνει εφιαλτική μετά από 8 χρόνια μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

Μπλακ άουτ: Τυχαίο γεγονός ή απόρροια της ιδιωτικοποίησης;

Πολύωρη ταλαιπωρία περίμενε τους κατοίκους των νοτιοανατολικών περιοχών της Αττικής την Τετάρτη 22 Αυγούστου λόγω βλάβης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Παλλήνης. Οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος επηρέασαν την ομαλή λειτουργία του Μετρό, του Τραμ και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, αλλά και την κίνηση στους δρόμους, καθώς τέθηκαν εκτός λειτουργίας πολλοί φωτεινοί σηματοδότες.

Τα δυτικά Βαλκάνια σε διαδικασία ΝΑΤΟποίησης

Στα Βαλκάνια προχωράει η επέλαση του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και της προσπάθειας του δυτικού ιμπεριαλισμού να αποσπάσει κι άλλα τμήματα της σφαίρας επιρροής της Μόσχας.

Κάμπινγκ ΔΕΑ 2018

Ριζοσπαστισμός, συλλογικότητα, έμπνευση

Βάσεις 2018: Ψυχοφθόρο, ανταγωνιστικό, παράλογο σύστημα

Ανάγκη μετάβασης σε ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα

Χιλή 1970 -1973: Η πορεία προς μια τραγική ήττα

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 1973 η κυβέρνηση της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον Σαλβαδόρ Αλιέντε, ανατράπηκε στη Χιλή από το πραξικόπημα του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ.

Η ασύμμετρη απειλή ενός θανατόφιλου κράτους

Ο πύρινος όλεθρος στο Μάτι, τα πολιτικά αίτια και οι διαχρονικές παθογένειες

Μικρά Αντιρατσιστικά

Μικρά Αντιρατσιστικά

Απεργία στις φυλακές των ΗΠΑ, ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά

Από τις 21 Αυγούστου, δεκάδες χιλιάδες κρατούμενοι σε τουλάχιστον 17 Πολιτείες των ΗΠΑ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας. Κατά τόπους αποφασίζονται οι δράσεις που περιλαμβάνουν εργατικές απεργίες (άρνηση της υποχρεωτικής εργασίας), απεργίες πείνας, καθιστικές διαμαρτυρίες κ.ά.

Η πάλη ενάντια στην ακροδεξιά στις ΗΠΑ

Πετυχημένες κινητοποιήσεις, πολιτικές προκλήσεις

Και όμως γυρίζει

Μεσόγειος: Εν μέσω προειδοποιήσεων ότι αμερικανικό αντιπορπιλικό μπήκε στη Μεσόγειο φορτωμένο με 28 πυραύλους τόμαχοκ και κατεύθυνση τη Συρία, αλλά και ρωσικών καταγγελιών για γενικότερες προετοιμασίες της αμερικανικής πολεμικής μηχανής στην περιοχή, ενόψει της εφόδου του Άσαντ στην επαρχία Ιντλίμπ, ο ρωσικός πολεμικός στόλος (τουλάχιστον 17 πολεμικά) διασχίζει το Βόσπορο για να πάρει και αυτός θέση στην περιοχή…

Μια δηλητηριώδης επίθεση για «αντισημιτισμό» στο Εργατικό Κόμμα

Στις 21 Αυγούστου, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια κατάμεστη αίθουσα, όπου στελέχη της Αριστεράς, προσωπικότητες (π.χ. Ταρίκ Αλί), ριζοσπάστες Εβραίοι, Παλαιστίνιοι αγωνιστές μίλησαν σε μια εκδήλωση «υπεράσπισης του Τζέρεμι Κόρμπιν, εναντίωσης στον αντισημιτισμό και αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους».

Πολιτική κρίση στην Αυστραλία

Η γοητεία του «Τραμπισμού» διχάζει το κόμμα της Δεξιάς

Ενάντια στην ακροδεξιά και τον θεσμικό ρατσισμό

Με μαζικό ενωτικό ριζοσπαστικό στίγμα