Φύλλο Νο 469 (28 Απρίλη 2021)

Binder469.pdf (10.38 MB)

Η πανδημία συνεχίζει να βρίσκεται σε έξαρση. Ξεπεράστηκε ο θλιβερός αριθμός των 10 χιλιάδων θανάτων, ενώ η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζεται αμείωτη.

Με την «πετυχημένη» διαχείριση της πανδημίας, να οδηγεί από ρεκόρ σε ρεκόρ τoν αριθμό θανάτων και διασωληνωμένων από covid,  η κυβέρνηση προχώρησε στην άρση υποχρεωτικής καραντίνας για ταξιδιώτες από το εξωτερικό, επιχειρώντας το «πιλοτικό» άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, πριν την επίσημη πρεμιέρα της σεζόν στις 15 Μαΐου.
 

Tα αιτήματα για κατάργηση της ελαστικής εργασίας, για μόνιμες και σταθερές δουλειές, για γιατρούς και  ψυχολόγους εργασίας, αποδεικνύονται ως οι μόνες ρεαλιστικές προτάσεις συνεκτικής λύσης.
 

«Αυτή η διαδικασία [...] έχει σχεδιαστεί για να δώσει “νομιμοποίηση” στην Παλαιστινιακή Αρχή και στο στάτους κβο που δημιούργησαν οι Συμφωνίες του Όσλο, αντί μιας εκκίνησης της διαδικασίας ανασυγκρότησης της PLO»

Η προσπάθεια συνδικαλισμού στην μονάδα της Amazon στο Μπέσεμερ της Αλαμπάμα κατέληξε σε ήττα. Με 1.798 εργαζόμενους να ψηφίζουν κατά της δημιουργίας σωματείου, έναντι 738 υπέρ, δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα η καταμέτρηση των 505 ψηφοδελτίων που είχαν τεθεί «στην άκρη» ως αμφισβητούμενα.