Φύλλο Νο 483 (6 Ιούλη 2022)

Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει πολλαπλούς κινδύνους.
 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ρεύμα αισιοδοξίας στα στελέχη και τον κόσμο της ΝΔ, ισχυριζόμενη ότι το κύμα της πολιτικής φθοράς της έχει ανακοπεί και κατά συνέπεια ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την προοπτική των εκλογών με ασφάλεια

Η  προοπτική των εκλογών το φθινόπωρο έχει βάλει φωτιά στα «επιτελεία» της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Και σωστά. Οι ερχόμενες εκλογές θα είναι μια σημαντική πολιτική μάχη, που στο κέντρο της θα έχει το ζητούμενο της ανατροπής της αδίστακτης κυβέρνησης Μητσοτάκη. 
 

Τα καθεστωτικά Μέσα Ενημέρωσης, και στις δύο όχθες του Αιγαίου, προαναγγέλλουν για φέτος το καλοκαίρι ως πιθανότατο ένα «θερμό επεισόδιο». Μια, μικρής χρονικής έκτασης και ελεγχόμενης έντασης, δοκιμή ένοπλης αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Στις 11 και 12 Ιούνη πραγματοποιήθηκε το πρώτο Φεμινιστικό Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από την Συνέλευση 8 Μάρτη, στον κήπο του Συλλόγου Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) στο Θησείο.

Για μια ακόμα χρονιά θα πραγματοποιηθεί το Resist Reclaim Revolt Camping. Ένα κάμπινγκ που τα προηγούμενα χρόνια μας γέμισε όμορφες στιγμές και αναμνήσεις. Από το Γύθειο μέχρι την Πρέβεζα και από την  Εύβοια μέχρι την Κεφαλονιά το Resist Reclaim Revolt Camping ταξιδεύει κάθε χρόνο για να γίνει ένα σημείο συνάντησης, συζήτησης, διασκέδασης και φυσικά ξεκούρασης.
 

Μια τόσο ντροπιαστική και καταστροφική ήττα, όπως η Μικρασιατική Εκστρατεία πάντα θα  απαιτεί εξηγήσεις. Στην ιστοριογραφία των «από πάνω», ο ρόλος των μεγάλων ανδρών, των ξεχωριστών στιγμών και των τυχαίων γεγονότων είναι η κυρίαρχη μέθοδος.
 

H Βραζιλία μετρά αντίστροφα για τις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου (2 Οκτώβρη). Στο φόντο άλλων εκλογικών αποτελεσμάτων στη Λατινική Αμερική (Κολομβία, Περού, Χιλή), όπου υπήρξαν νίκες της Αριστεράς αλλά και πολωτική ενίσχυση της ακροδεξιάς, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία οι κάλπες στη μεγαλύτερη δύναμη της υπο-ηπείρου. Ιδιαίτερα καθώς αυτή βγαίνει από την θητεία του Μπολσονάρο.

Η νίκη του Γκουστάβο Πέτρο στις προεδρικές εκλογές στην Κολομβία είναι ένα ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα.