Φύλλο Νο 470 (26 Μάη 2021)

Binder470.pdf (12.26 MB)

«Ή τώρα ή ποτέ» κραυγάζει μαζί με τον Κλάους Ρέγκλινκ, τον επικεφαλής του ESM, το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Βήμα» της Κυριακής 23/5.

Με το τρίτο κύμα της πανδημίας ακόμα εδώ (πάνω από 50 θάνατοι και χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, περίπου 600 διασωληνωμένους), εν μέσω πανηγυρισμών, η κυβέρνηση προχώρησε στο άνοιγμα του Τουρισμού και στην επανέναρξη μιας σειράς οικονομικών δραστηριοτήτων.
 

Πιστή στη λογική της εμπορευματοποίησης των δημόσιων αγαθών, η κυβέρνηση προετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς νοσοκομείων, μέσω ΣΔΙΤ, στο πλαίσιο του πολυδιαφημισμένου προγράμματος «Ελλάδα 2.0», που στο κέντρο του έχει τη μοιρασιά των εκατομμυρίων ευρώ που αναμένουν οι εγχώριοι και μη καπιταλιστές, από το Ταμείο Ανάκαμψης. 
 

Συνέντευξη με το Χρήστο Κορτζίδη (επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, πρώην δήμαρχο και μέλος της Ευρείας Επιτροπής Υπεράσπισης του Ελληνικού) από την Ε.Α. και το Rp. Τη συνέντευξη πήρε η Κατερίνα Γιαννούλια.
(Ολόκληρο στο RProject.gr)

Τα τελευταία χρόνια πολλές χώρες έχουν αναγνωρίσει νομικά τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια μέσα από την θέσπιση του ομόφυλου γάμου και του δικαιώματος στην τεκνοθεσία.

Οι 11 μέρες βομβαρδισμού της Γάζας δημιούργησαν μια ακόμα ανθρωπιστική καταστροφή σε μια μικρή γωνιά του πλανήτη η οποία και σε συνθήκες «ειρήνης» (;) ζει μια διαρκή και ανείπωτη ανθρωπιστική κρίση.