Φύλλο Νο 500 (7 Φλεβάρη 2024)

Binder500.pdf (11.07 MB)

Η σύμπτωση των μαζικών αγροτικών κινητοποιήσεων με την ανθεκτικότητα και τη μαζικότητα που έχει δείξει το κίνημα των φοιτητικών καταλήψεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έχουν δημιουργήσει πολιτικό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. 
 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο εθνικός «σερίφης», που επάξια απέκτησε αυτόν τον τίτλο όταν με την ασύστολη «συνεργασία» του με την CIA και την Intelligence Service πέτυχε την εξάρθρωση της 17Ν, κατά την προηγούμενη αποχώρησή του από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (το γνωστό ΠροΠο) είχε κάνει μια προειδοποιητική δήλωση: αν επιτραπεί στην Greek Mafia να αποκτήσει προσβάσεις στο καθεστώς, τότε θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα…
 

Όπως αναδεικνύει με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο η λειτουργία του νοσοκομείου των νοτίων προαστίων της Αττικής βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. Κύρια αιτία είναι η υποβάθμιση του νοσοκομείου. Μηπως λοιπον στόχος είναι η ουσιαστική συρρικνωση ώστε  να εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση; 
 

Στις 25-27 Φλεβάρη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, για την ανάδειξη του πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των αντίστοιχων στα τοπικά παραρτήματα του σωματείου σε Πάτρα, Χανιά και Ηράκλειο.
 

Ολοκληρώνεται σχεδόν ένας μήνας φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο που έρχεται να παρακάμψει το Αρ.16, με το φοιτητικό κίνημα όχι μόνο να μην υποχωρεί, αλλά να γίνεται όλο και πιο δυναμικό και μαζικό.

[...] Η  ετήσια έκθεση του ΠΟΦ για τους παγκόσμιους κινδύνους, η οποία διαμορφώνεται μέσω έρευνας  μεταξύ των συμμετεχόντων στο Νταβός «διερευνά ορισμένους από τους σοβαρότερους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε την επόμενη δεκαετία, σε ένα περιβάλλον ταχείας τεχνολογικής αλλαγής, οικονομικής αβεβαιότητας, αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη και συγκρούσεων. Και καθώς η συνεργασία δέχεται πιέσεις, για τις αποδυναμωμένες οικονομίες και κοινωνίες μπορεί να αρκέσει το μικρότερο σοκ, ώστε να βρεθούν πέραν του σημείου καμπής της ανθεκτικότητας».
 

Έχουμε καταγράψει σε διαδοχικά άρθρα αυτής της εφημερίδας ότι στη σχέση ΗΠΑ-Ισραήλ, αλλά και στο εσωτερικό του σιωνιστικού κράτους, η ομοφωνία στον στρατιωτικό στόχο συντριβής των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη Γάζα, συνοδεύεται από τη διαφωνία για τον πολιτικό στόχο, για την «επόμενη μέρα».

Ήταν γνωστό εξαρχής ότι η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, για την προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ με την κατηγορία της γενοκτονίας, δεν θα είχε άμεσες συνέπειες. Ο πυρήνας της υπόθεσης (αν διαπράττεται γενοκτονία) μπορεί να πάρει χρόνια εκδίκασης, ενώ το Δικαστήριο δεν διαθέτει μέσα επιβολής των αποφάσεών του.